230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Velika akcija dobrovoljnog davanja krvi u Hercegovini

Udruženje Srba Hercegovaca i prijatelja u Srbiji čije je sjedište u Novom Sadu iza sebe ima 26. godina postojanja i uspješnog rada.

170625 акција Ovo najbrojnije zavičajno Udruženje Hercegovaca broji oko 700 članova među kojima je sve više mladih. Upravo su mladi ti koji su u proteklim godinama svojim aktivnostima, naročito onim humanim, privukli pažnju na sebe.
U protekle dvije godine mladi iz Udruženja Srba Hercegovaca u Srbiji su u Novom Sadu organizovali tri vrlo uspješne akcije dobrovoljnog davanja krvi. Ovog ljeta u mjesecu avgustu ovo Udruženje u saradnji sa Službom za transfuzijsku medicinu bolnica u Trebinju i Nevesinju organizuju akcije dobrovoljnog davanja krvi u Hercegovini.
U samu organizaciju se uključio veći broj mladih članova Udruženja što potvrđuje činjenicu koliko nam je svima važno da ove akcije uspješno proteknu. Napravljen je Organizacioni odbor kao i detaljan plan svih aktivnosti oko organizacije Akcija davanja krvi u Hercegovini.
Glavni zadatak nas mladih iz Udruženja jeste da obezbjedimo davaoce krvi iz Novog Sada koji će u periodu naših akcija boraviti u Hercegovini i koji će se odazvati akciji i dati krv. Pored mladih iz Novog Sada pozivamo i sve naše zemljake koji žive i studiraju na drugim univerzitetima u Beogradu, Banja Luci, Istočnom Sarajevu, Podgorici i svi drugim fakultetima.
Obavještenja o akciji i ujedno poziv na učestvovanje uputićemo svima počev od načelnika opština u Hercegovini i svim organima i ustanovama koje se nalaze na teritoriji Hercegovine, ustanovama kulture, obrazovanja, sportskim klubovima ali i svim građanima. Veliku pomoć u svemu tome očekujemo od predstavnika medija TV stanica, radio stanica, internet portala...
Takođe pozive ćemo uputiti i svim Hercegovačkim Udruženjima u Srbiji i Republici Srpskoj od kojih očekujemo da svoje članove obavjeste o održavanju ove akcije.
Prva akcija je zakazana za 04.avgust u Bileći a ovu akciju organizujemo u saradnji sa Aktivom dobrovoljnih davalaca krvi pri Crvenom krstu opštine Bileća čiji je predsjednik Drago Šarenac. Drago Šarenac je do sada krv zvanično davao 149 puta i ujedno je predsjednik Udruženja dobrovoljnih davalaca Srpske.
Akcija davanja krvi u Nevesinju je zakazana za 08. avgust a pored našeg Udruženja u organizaciji ove akcije učestvuje i Boračka organizacija Nevesinje.
Treću akciju 11. avgusta organizujemo u saradnji sa Društvom davalaca krvi-Gacko u Gacku čiji je predsjednik Milan Vuković.
Veliku akciju dobrovoljnog davanja krvi završavamo u Trebinju, 14. avgusta gdje u organizaciji pored našeg Udruženja učestvuje i Klub dobrovoljnih davalaca krvi ''Risto Špuran'' pri gradskoj organizaciji Crvenog krsta Trebinje.
Ove godine prvi put organizujemo ovako veliku akciju ali nam je cilj da to preraste u tradiciju. Pozivamo sve ljude dobre volje da se okupimo oko jedne humane aktivnosti i dajući krv pomognemo svima onima kojima su životi ugroženi-poručuju mladi iz Udruženja Srba Hercegovaca i prijatelja u Srbiji-Novi Sad.
''PROBUDI HEROJA U SEBI''