230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Privremeni katanac na lokalima širom Srpske

Inspektori Poreske uprave Republike Srpske su, u okviru ranije najavljene akcije pojačanih kontrola evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa, u ponedjeljak 26. juna izvršili 24 kontrole i u 14 slučajeva utvrdili nepravilnosti te izdali 11 prekršajnih naloga na ukupan iznos kazne od 5.500 KM.

170626 фискални
Istovremeno, inspektori Poreske uprave RS su za 8 poreskih obveznika izrekli mjeru privremene zabrane obavljanja djelatnosti u trajanju od 15 dana zbog neizdavanja fiskalnih računa. Ta mjera je izrečena sljedećim poreskim obveznicima: Kafe bar „Kuba“ Prnjavor, Z.R. „Mikanović“ Prijedor, Pekara „Gordana“ Doboj, S.P. „Anja“ Doboj, Kafe bar „Ekvador“ Gornje Crnjelovo, Kafe bar „Renesansa“ Istočna Ilidža, U.R. „Exit“ Zvornik i SUR „Mozaik“ Bileća.

Podsjećamo da Poreska uprava RS ove pojačane kontrole vrši u okviru ranije najavljene kampanje „Korak preduzmi, račun uzmi“ koja se sprovodi na većem broju elektronskih i štampanih medija u RS i čiji je cilj podizanje svijesti građana o značaju uzimanja fiskalnog računa, jer se upravo uzimanjem računa daje doprinos u borbi protiv sive ekonomije i povećava ekonomska snaga RS. Takođe, na taj način su i najavljene intenzivnije kontrole inspektora na terenu, sve sa ciljem preventivnog djelovanja na građane i poreske obveznike.