230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Trebinje domaćin finala "Igara bez granica"

Ljeto nam je pokucalo na vrata, a s njim i osma sezona popularnih ljetnih igara - City Games™! 

170630 игре

Veseli karavan ponovo će da obiđe Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Sloveniju, Hrvatsku i Crnu Goru, osnažujući prijateljstva i veze među gradovima i zemljama učesnicama. Ali, to nije sve, jer se u internacionalnim polufinalima najboljim ekipama regiona pridružuju ekipe iz još 7 evropskih zemalja.

"Italija, Nemačka, Poljska, Mađarska, Luksemburg, Češka i Holandija imaće svoje predstavnike na velikim internacionalnim polufinalima u Beogradu 24. i 27. augusta, nakon čega se najbolji od najboljih 2. septembra bore za titulu ovogodišnjeg City Games™ prvaka u Biogradu na Moru, već tradicionalnom domaćinu velikog internacionalnog finala," objasnio je autor projekta Miroslav Krzyk.

170630 игре1

City Games™ započinju u Posedarju pokraj Zadra 1. jula, nakon čega kreće turneja na kojoj će na 40-tak lokacija oko 2.000 takmičara prodefilirati pred 70.000 gledalaca, zabavljajući ih nizom atraktivnih i adrenalinom nabijenih disciplina. Igre imaju i svoju TV verziju: internacionalna polufinala i finale pretočiće se u tri 80-minutne emisije i predstaviti višemilionskom auditorijumu u 8 evropskih zemalja.

Igre će u Bosni i Hercegovini ugostiti Trebinje, u kojem će se 25. jula prijavljene ekipe boriti za titulu prvaka koji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na internacionalnom polufinalu u Beogradu.

"Veliko nam je zadovoljstvo doći u Trebinje, očekujemo sjajnu atmosferu i takmičare spremne na dokazivanje kako bi izborili svoj put prema pobjedi i internacionalnom dijelu projekta. Prijavite svoju ekipu, možda to budete upravo vi" poziva Krzyk.

Baš kao i kod nekadašnjih Igara bez granica, čiji su City Games nezvanični nasljednici, sve je osmišljeno tako da zabavi takmičare i publiku, ali i podsjeti na važnost razvijanja prijateljstva i timskog duha u takmičenju, kao i bavljenja sportom uopšte.

Stoga se pozivaju sportisti i rekreativci, kao i svi ljubitelji dobre zabave, na učestvovanje u manifestaciji i bodrenje svojih favorita. Uz timski rad i dovoljno spretnosti mogu se naći u finalu, predstavljajući svoju zemlju.

Više informacija potražite na www.city-games.com, te nas svakako pratite putem Facebooka.

(Foto: Ivana Kaurloto, Martina Salov)