230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Sutra počinje obilježavanje Dana trebinjske brigade

Dan Trebinjske brigade ove godine u znaku je njene 25. godišnjice i biće obilježen trodnevnim programom, čija je centralna manifestacija – svečano postrojavanje i defile veterana – zakazano u četvrtak, 13. jula, na dan kada je ova jedinica Vojske RS izvojevala svoju prvu ratnu pobjedu.

GOPR4823 copy
Obilježavanje dana brigade počinje sutra u 8 časova – akcijom dobrovoljnog davanja krvi u Centru za transfuzijsku medicinu Trebinje.
U srijedu, 12. jula, u 7:30 časova u Gradskoj upravi biće priređen prijem za nekadašnje komandante bataljona i brigade i predstavnike Gradske boračke organizacije Trebinje, nakon čega je planirano i polaganje cvijeća na spomen obilježja poginulim borcima Trebinjske brigade i ratnom komandantu generalu Bogdanu Kovaču.
U srijedu veče, od 21 čas, u Muzeju Hercegovine biće promovisana knjiga „Hercegovački korpus“, koja iz pera više autora govori o borbenim dejstvima i ratnom putu jedinica korpusa, u čijem sastavu je djelovala i Trebinjska brigada.Na dan brigade, u četvrtak, 13. jula, okupljanje bivših boraca i gostiju u krugu nekadašnje kasarne „Luka Vukalović“ zakazano je između 9:30 i 10:00 časova, nakon čega će episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije u crkvi Svetog cara Lazara služiti pomen borcima jedinice palim u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.
Od 10:30 je polaganje cvijeća u spomen sobi Trebinjske brigade, nakon čega je planirano postrojavanje boraca, iznošenje ratnih zastava i defile veteranagradskim ulicama.
Defile u stroju zaustaviće se na centralnom spomen-obilježju „Braniocima Trebinja 1991-1996“, gdje će biti položeni vijenci i cvijeće.
Program završava u ljetnoj bašti hotela „Platani“ – obraćanjem zvaničnika, dodjelom povelja Gradske boračke organizacije Trebinje, prigodnim kulturno-umjetničkim programom i druženjem nekadašnjih saboraca.
Organizator obilježavanje 25 godina Trebinjske brigade je Gradske boračka organizacija Trebinje.
Dan Trebinjske brigade uspomena je na 13. jul 1992. godine – kada je uz velike napore i požrtvovanost boraca uspješno slomljena neprijateljska ofanziva i Trebinje odbranjeno od napada regularne vojske Hrvatske.