230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

U akciji darivanja krvi "Probudi heroja u sebi" prikupljene 32 jedinice krvi

Klub DDK "Risto Špuran" koji djeluje pri gradskoj organizaciji Crvenog krsta Trebinje u saradnji sa Udruženjem Srba Hercegovaca i prijatelja u Srbiji iz Novog Sada organizovali su danas akciju dobrovoljnog darivanja krvi pod sloganom "Probudi heroja u sebi".

170814 даваоци

Na akciju se odazvalo 46 ljudi, od kojih je 32 uspješno dalo dragocjenu tečnost.

"Odazivom smo veoma zadovoljni obzirom da u Trebinju ima puno akcija u toku godine, a ovo je prva u kojoj učestvuje naše udruženje te se nadamo da će idućih godina biti mnogo bolje", kažu iz Udruženja.

"Želimo da se zahvalimo svim ljudima koji su se odazvali, posebno Aktivu DDK Gradske uprave, Udruženju DDK Radovinje iz Ljubinja, Aktivu DDK JGP, Zavodu za transfuzijsku medicinu, Klubu mladih Crvenog krsta te Svislajonu na sponzorstvu. Udruženje Srba Hercegovaca postoji 26 godina i broji oko 700 članova, a Komisija za rad sa mladima organizuje veliki broj akcija prije svega humanitarnog karaktera. U protekle dvije godine organizovane su 3 vrlo uspješne akcije dobrovoljnog darivanja krvi, a ove godine smo došli na ideju da tokom raspusta, kad su svi studenti u rodnim gradovima, organizujemo u svim opštinama Hercegovine", navodi se u saopštenju.

Ovim putem želimo da pozovemo sve buduće studente koji se odluče na dalje školovanje u Novom Sadu, da se učlane u naše Udruženje.

U svim hercegovačkim gradovima u akciji "Probudi heroja u sebi" ukupno je prikupljeno 216 jedinica krvi, od 277 prijavljenih davaoca.