230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Biciklijada okupila preko 80 učesnika

Biciklistički klub Leotar bio je domaćin prve "Biciklijada" koja je okupila veliki broj dvotočkaša u tri uzrasne kategorije.

170826 biciklijada

Staza je bila duga 22 kilometra, a vozilo se od centra grada do Duži i nazad. 

U kategoriji od 12 do 20 godina najbolji je bio Rade Tešanović, a u fotofinišu cilj su nakon njega prošli Petar Spaić, pa Todor Mišković. U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Kristina Gudelj.

U konkurenciji od 20 do 40 godina najbolji je sa vremenom od 34 minuta i 56 sekundi bio je Miloš Bodiroga, drugi je bio Marko Ukropina, a treći Milenko Marinović. U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Marija Pajović. 

U kategoriji preko 50 godina najbrži je bio Blagoje Rosandić, drugi je bio Luka Milojević, a treći Lazar Gudelj. Najbolja u konkurenciji dama bila je Dušica Gudelj.

Najmlađi biciklista bio je Mitar Miljković, dok je nastariji bio Mladen Simić. Najbolji takmičari su nagrađeni prigodnim nagradama i diplomama.

Van konkurencije su u trci učestovali i članovi Trijatlon kluba X iz Herceg Novog koji su bez ikakvih problema i gotovo sa pola snage prešli ovu stazu.

Biciklijada je održana pod pokroviteljstvom grada Trebinja, a u saradnji sa Auto moto savezom Srpske.

Predsjednik biciklističkog kluba Blagoje Rosandić istakao je ovom prilikom da je najmlađi klub u sportskoj porodici "Leotar“ osnovan prije pola godine, da su njihove aktivnosti usmjerene na okupljanje ljubitelja dvotočkaša, organizovanje biciklističkih putovanja i takmičenja, a sve sa ciljem promocije biciklizma i zdravog načina života.