230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Otvoren novoizgrađeni granični prelaz Ivanica

Danas je u prisustvu velikog broja visokih zvaničnika, policije, obezbjeđenja, novinara, fotoreportera, predstavnika vlasti okolnih gradova i opština svečano otvoren novoizgrađeni granični prelaz Ivanica na putnom pravcu Trebinje - Dubrovnik.

170829 granica

Ovaj prelaz, za čiju izgradnju je utrošeno 2 miliona KM, će umnogome olakšati saobraćaj na ovom potezu, posebno u ljetnom periodu, jer će imati dvije zaustavne trake.

Ministarstvo finansija Hrvatske ranije je potvrdilo kako će se sa radovima na prelazu Gornji Brgat početi vjerovatno u novembru ove godine, a rok završetka je april 2018. godine.

Dubrovnik: Tako blizu, a tako daleko!

Koliko smo ustvari dobrodošli u Dubrovnik još jednom nam je ukazao gradonačelnik ovog grada. 

Prema riječima prvog čovjeka Dubrovnika Mata Frankovića Trebinjci nisu dobrodošli na ove prostore, ukoliko još jednom ne upute riječi žaljenja i izvinjenja za granatiranje Dubrovnika, kao i izvinjenje majkama poginulih boraca.

Kao njegov prethodnik, Vlahušić, koji je još 2012. istakao: "Da još uvijek u gradu Dubrovniku na neki način postoji želja za osvetom i da najobičnije kajanje za nas nije dovoljno", i Franković 5 godina nakon toga nastavlja sa istom politikom, potpuno omalovažavajući naše žrtve i stradanja, ne mareći za činjenicu da su i oni granatirali grad Trebinje.

Odgovarajući na pitanje da li smatra da bi i Dubrovčani trebalo da se izvine Trebinju, on je rekao da ne vidi razlog zašto bi to činili.
"Zašto bismo mi iz Dubrovnika trebali da se izvinjavamo Trebinju. Je li zbog toga što smo branili svoje kuće, domove, je li zato", rekao je vidno uznemiren i ljut Franković.
On je dodao da Vojska Hrvatske nije nikada nije napadala bilo koga, niti je ulazila u bilo čije domove, već da je, kako je naveo, časno čuvala porodične kuće i odbranila ih.
Franković je rekao da ne želi da se fotografiše sa zamjenikom gradonačelnika Trebinja Mirkom Ćurićem, okrenuo je glavu i udaljio se.