230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Trebinje domaćin 8. internacionalne naučne konferencije IRMES 2017

Trebinje će od 7. do 9. septembra po prvi put, biti domaćin internacionalne naučne konferencije pod nazivom "Istraživanje i razvoj mehaničkih elemenata i sistema", koja će na jednom mjestu okupiti mnoge važne i uticajne inženjere ove oblasti iz BiH, regiona i cijelog svijeta.

170830 irmes


Plan i program same konferencije pogledajte OVDJE.

IRMES konferencija ima dugu i uspešnu istoriju, i obećavajuću budućnost – uslovljenu potrebom za međunarodnom saradnjom u oblasti istraživanja i razvoja mašinskih elemenata i sistema. Od prve IRMES konferencije (1995. godine), sve do poslednje - sedme (2011. godine – IRMES 2011), organizatori su okupili više od hiljadu autora i učesnika, koji su predstavili oko 780 naučnih radova – objavljenih u prestižnim stručnim i naučnim publikacijama.

Organizator IRMES konferencije – udruženje ADEKO, teži da pomogne globalnoj inženjerskoj zajednici u rešavanju realnih inženjerskih izazova. Osnovano 1973. godine, pod imenom “Jugoslovensko udruženje za mašinske elemente i konstrukcije”, ADEKO je neprofitna organizacija koja okuplja brojne visokoškolske ustanove i stručnjake iz centralne i jugoistočne Evrope, i omogućava saradnju, razmenu znanja i razvoj veština u brojnim inženjerskim disciplinama, prvenstveno u oblastima sistema prenosa snage i kretanja, 3D modeliranja i analize metodom konačnih elemenata, brze izrade prototipova, razvoja proizvoda i konstruisanja mašina – istovremeno promovišući ulogu inženjera u modernom svetu.

Misija IRMES konferencije je da služi globalnom društvu tako što će unaprediti, raširiti i primeniti nova inženjerska znanja, sa ciljem da posluži kao izvor najnovijih i najrelevantnijih informacija mašinskim inženjerima i stručnjacima iz srodnih oblasti – na lokalnom, regionalnom i globalnom nivou.

Turistička organizacija Grada Trebinja će pomoći održavanje ove manifestacije, te će između ostalog, za goste organizovati obilazak svih znamenitosti koje nudi naš Grad, a sve u cilju promocije široke turističke ponude kojom raspolaže Trebinje.