230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Olujni vetar pravio probleme po Hercegovini

Snažan olujni vetar pravio je velike probleme na području istočne Hercegovine, a za sada su zabilježene intervencije u Trebinju i Bileći. 

170911 bileca1

Udari vjetra dostizali su brzinu i do 100 kilometara na čas.

Prema informacijama iz Vatrogasne jedinice Trebinje vjetar je u naselju Gorica oborio granu koja je presjekla put. Brzom intervencijom vatrogasaca grana je uklonjena, a saobraćaj ponovo uspostavljen. Na sreću nije bilo materijalne štete, kao ni povrijeđenih.

Kako javljaju iz trebinjskog Operativnog centra dio grada i prigradskih naselja su usljed kvarova uzrokovanih jakim udarima vjetra ostali bez napajanja električkom energijom. Dežurne ekipe Elektro-Hercegovine se trenutno nalaze u naselju Vinogradi i užurbano rade na otklanjanju kvara, gdje se očekuje skoro normalizovanje napajanja strujom. Nekoliko sela na području Popovog polja takođe je ostalo bez struje, a dežurne ekipe su poslate da procjene štetu i urade sve što je potrebno kako bi normalizovani napajanje strujom na ovom području.

Pripadnici bilećkog Vatrogasnog društva i radnici Komunalnog preduzeća su takođe morali da intervenišu u centru ove opštine, gdje su morali da uklone oborena stabla i grane sa ulica i trotoara. Na sreću niko nije povrijeđen.

170911 bileca

Na podučju Trebinja i Bileće prestao je da duva vjetar, a prema prognozama meteorologa u narednim danima nas očekuje razvedravanje i nešto toplije vrijeme.