230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

McDonalds hoće svoje restorane u BiH

Trebinje, 20.02.2011. Priključenje BiH NATO-u pružilo bi sigurnost i stabilnost u regionu, što bi pomoglo i rješavanju brojnih problema u Trebinju, poput unapređenja privrede i rješenja pitanja nezaposlenosti, zaključeno je u petak na sastanku načelnika ove opštine Dobroslava Ćuka i komandanta NATO štaba u Sarajevu Dejvida Enijarda.

110220-mcdonalds

"Mi smo na sastanku iskazali i svoje političke projekcije kada su u pitanju Evropska unija i NATO, a to je da želimo biti članovi velike evropske porodice, a da nam je NATO neka buduća projekcija svake sigurnosti i dobrog ambijenta i u Trebinju i u republici i državi", istakao je Ćuk.

Enijard je potvrdio da NATO ima svoje zaštitno ime koje podrazumijeva sigurnost i stabilnost, što, kako je dodao, znaju velike korporacije koje prate situaciju u BiH i koje su spremne da investiraju u našu zemlju.

"Svaka opština ima svoje probleme, ali i svoje ideje, a ideje opštine Trebinje su, kako mi je rekao načelnik Ćuk, razvoj turizma, a NATO je garancija da ćete, s obzirom na stabilnost, moći privlačiti još više turista", naglasio je Enijard.

On je objasnio da postoji i nekoliko kompanija zainteresovanih za ulaganja u BiH, među kojima je i "McDonalds", koji je zainteresovan da otvori svoje restorane u BiH.

Enijard je, kako kaže, svjestan problema nezaposlenosti, ne samo u Trebinju već u cijeloj zemlji, ali da se situacija može poboljšati i da NATO može donijeti ekonomski prosperitet kroz sigurnost i stabilnost, što je, dodaje on, dokazano kroz proteklu 61 godinu, koliko ovaj savez postoji.

On je podsjetio da će, nakon uknjiženja 69 perspektivnih vojnih lokacija koje će u budućnosti koristiti Ministarstvo odbrane ili vojska, BiH moći predati prvi godišnji plan i aktivirati članstvo u MAP-u.

Nakon sastanka s načelnikom Ćukom, brigadni general NATO-a je posjetio i Fakultet za proizvodnju i menadžment u Trebinju, gdje je sa studentima razgovarao o njihovom viđenju priključenja BiH ovom savezu i koje su prednosti priključenja NATO-u.

Enijrard je u popodnevnim časovima posjetio i vojnu kasarnu u Bileći, gdje je obišao jedinicu bh. vojske koja ide u misiju u Avganistan.