230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Miljana Džombeta tim lider rumunskog prvoligaša

Naša talentovana košarkašica koja briljira u dresu rumunskog prvoligaša Phoenix Galata - Miljana Džombeta nastavlja sa izvanrednim partijama.

171017 miljana

Ona je prema svim statističkim parametrima najbolja košarkašica ženskog košarkaškog kluba Phoenix Galata, a kako kaže za Lokoportal, vrlo je zadovoljna razvojem svoje karijere.

”Moram biti zadovoljna razvojem dosadašnjeg dijela sezone, kao i Kupa, ali uvijek ima prostora za napredak. Smatram da je tajna mog uspjeha u dobrim nastupima tima, jer košarka je kolektivni sport. Treniramo dva puta dnevno, imamo odličan tim, a trener Zoran Mikeš istinski je košarkaški profesionalac. U slobodno vrijeme usavršavam engleski jezik i čitam knjige", kaže Miljana za naš sajt.

Miljana se od samog angažmana nalazi u startnoj petorci, a to povjerenje opravdava svojom sjajnom igrom, a iz meča u meč popravlja svoju statistiku. Ovog vikenda je opet bila u centru pažnje. Naime, protiv prošlogodišnjeg prvaka, osvajača kupa i učesnika Fiba kupa - "SF Georghe", u okviru trećeg kola Prve lige Rumunije "zabila" je 23 poena uz 8 skokova i 3 asistencije. Napominjemo, Miljana je ovu utakmicu odigrala svih 40 minuta. Njen tim je nažalost poražen rezultatom 69:82. 

Kao prvi strelac i već standardni tim lider ovog rumunskog tima, Miljana na parketu u prosjeku provodi 33 minuta, a ukoliko njen tim ostvari plasman u doigravanje, što im je i cilj ove sezone, Džombeta će biti jedna od najzaslužnijih košarkašica ovog rumunskog prvoligaša.