230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Udruženje BEBE za brojniju Hercegovinu

Povodom Dječije nedelje Udruženje "Bebe“ obišlo je sve opštine istočne Hercegovine.

140520 bebe Podijeljene su zahvalnice Gradu Trebinju i opštinama Bileća i Nevesinje koje proteklih godina finansijski pomažu svoje sugrađane u postupcima vantjelesne oplodnje. Članovi Udruženja "Bebe“ uručili su gradonačelniku Trebinja Luki Petroviću zahvalnicu za nesebičnu podršku našem radu i cilju da u našem gradu bude više djece.
Dobili smo obećanje od gradonačelnika da će Gradska uprava i ubuduće biti uz nas i pomagati rad ovog udruženja i porodice koje žele da se ostvare kao roditelji. 

Zahvaljujemo se Fondu solidarnosti iz koga se izdvajaju sredstva za vantjelesnu oplodnju i svim privrednicima Grada Trebinja koji izdvajaju sredstva u ovaj fond. Osim Trebinja finasijska sredstva za pomoć u liječenju bračnih parova koji imaju problem sa sterilitetom izdvajaju i opštine Bileća i Nevesinje, zbog čega smo iz neizmjerno zahvalni. Prilikom posjete Opštini Ljubinje načelnika Darka Krunića upoznali smo sa problemom sa kojim se susreću članovi ovog Udruženja nakon čega smo dobili obećanje da će Opština, u skladu sa mogućnostima, u narednoj godini izdvojiti sredstva za pomoć porodicama sa problemom steriliteta sa teritorije ove lokalne zajednice. Dogovoreno je da zajednički animiramo parove koji imaju ovaj problem kako bi što prije počeli da se liječe.
Finasijsku pomoć svojim sugrađanima da se ostavare kao roditelji obećalo je i rukovodstvo Opštine Gacko. Tokom posjete Gacku zamjenik načelnika Radoica Antunović je istakao da je upoznat sa problemom sa kojim se susreću naši članovi i rekao da Opština izlazi u susret svima onima koji podnesu zahtjev za pomoć , uz adekvatnu medicinsku dokumentaciju. Udruženje "Bebe" dogovorilo je saradnju i sa Opštinom Berkovići, čiji je načelnik Nenad Abramović obećao da će u budžetu za sljedeću 2018. godine planirati sredstva za pomoć porodicama sa teritorije ove opštine koje imaju problem sa sterilitetom. 

Pozivamo sve parove koji imaju ovaj problem da se suoče sa njim i obrate u Udruženje. Zahvaljujemo se na razumijevanju načelniku Opštine Berkovići sa iskrenom nadom da će ova saradnja pomoći parovima iz Opštine Berkovići da riješe svoj životni problem. Nadamo se da će primjer Grada Trebinja i opština Bileća i Nevesinje ubuduće slijediti i ostale lokalne zajednice. Posebno se zahvaljujemo Gradu Trebinje koji u potpunosti finansira jedan postupak vantjelesne oplodnje.

Pomozimo sve porodice koje žele djecu, a ne mogu to ostvariti prirodnim putem pa će nas svakim danom biti više.