230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Košarka: VARDA HE - SL IAT LEOTAR 97:88

20.02.2011. Pred oko 700 gledalaca, u Gradskoj dvorani u Višegradu, košarkaši VARDE HE, nakon bolje i organizovanije igre, posebno u prvom poluvremenu, savladali su solidnu ekipu SL IAT LEOTARA iz Trebinja rezultatom 97:88 ( rezultat po periodima 24:16, 24:15, 20:24 i 29:33).

110202-celik-leotar

I pored pobjede u 21. kolu, kojom višegradski košarkaši najavljuju „bijeg" sa dna Premijerligaške tabele, još jednom se pokazalo da VARDA HE naglo gubi pobjednički ritam u drugom poluvremenu. Srećom, ovaj put je Dragoljub Vidačić uspio dodatno motivisati igrače koji su u odlučujućim minutama završnice meča vratili samopouzdanje i na kraju zabilježili vrlo značajnu pobjedu. U tome im je pomogla i publika koja je svojim navijanjem bila dodatni motiv za uspješnu završnicu meča. Najuspješniji kod višegrađana bio je Saša Crnobrnja sa 26. Jovan Bajić je postigao 20, Miroslav Mirković 18, a Vukota Krstojević 14 koševa. Najviše koševa kod trebinjaca postigao je Bojan Pelkić 22, a slijede ga Branko Zotović 21, Igor Josipović 16 i Nikola Đurasinović 13 koševa.

 

Radomir Kisić, trener SL IAT LEOTARA -

Previše opušteno smo ušli u utakmicu. Međutim, Varda je pokazala da je sjajna ekipa, sa iskusnim igračima. Drugo poluvrijeme zmo odigrali znatno bolje i organizovanije i uhvatili priključak, ali veliki zaostatak iz prvog dijela nismo mogli sustići. Na žalost prva petorka nije mogla da izdrži ritam igre do kraja meča, kada je Bajić ubacio važne poene iz trojki za Vardu. Bila je ovo sjajna utakmica sa puno koševa, dobrih akcija i atraktivnih poteza, naročito u drugom poluvremenu, izjavio je Kisić, podsjetivši da im u nastavku prvenstva predstoji velika borba za Ligu šest.

Dragoljub Vidačić, trener VARDE HE -

Ovom pobjedom počeli smo ostvarivati naš cilj, a to je borba opstanak u Premijer ligi, prvenstveno pobjedama na domaćem parketu. Drago mi je što smo dobili ovu utakmicu i zbog grča koji nas je uporno pratio, obzirom da smo tri meča izgubili u završnici. Posebno dva sa većim šansama za pobjedu nad Slobodom u Tuzli i protiv Borca u Višegradu. Ukoliko u nastavku budemo igrali ovako dobro, kao protiv Leotara, s pravom možemo biti ravnopravni partneri protivnicima u svim prestalim mečevima. No, da li će to biti dovoljno za pobjedu pita se i protivnik. I u ovom meču osjetio se pad koncentracije u završnici, što je naš problem od početka ligaškog takmičenja. Nadam se da ga polako prevazilazimo, a dobro je što se i publika svojim navijanjem priključila našim igračima, ohrabrujući ih da izaću iz krize igre, ocjenio je pobjedničku igru VARDE HE šef stručnog štaba Dragoljub Vidačić. Osvrćući se na naredno kolo u kome idu Mladosti u Mrkonjić Grad, Vidačić smatra da su oni apsolutni favoriti. -Ali mi i na ovo gostovanje idemo hrabro. Kad smo na gostovanjima mogli dobro da namučuimo Bosnu, Borac i Slobodu vjerujem da ćemo i u Mrkonjić Gradu pružiti dostojan otpor, naglasio je Vidačić.