230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Održana XI Konferencija Mreže Savjeta učenika trebinjske regije

XI Konferencija Mreže Savjeta učenika Republike Srpske (mRESURS) održana je od 8. do 10. novembra 2017. godine na Bardači, kod Srpca. Učestvovali su predsjednici Savjeta učenika iz svih škola u Republici Srpskoj.

171111 mresurs1

Srednjoškolci su tokom 2 dana boravka na Bardači imali priliku da se posvete sa problemima na koje nailaze srednjoškolci, nađu najbolja rješenja, te odrede aktivnosti koje će realizovati u tekućoj školskoj 2017/2018 godini.

Trebinjska regija mRESURS-a realizovaće tri tradicionalne aktivnosti: Međunarodni dan srednjoškolaca (17.11.), Jedan slatkiš – jedno dijete (decembar), Ostavi trag (maj).
Pored ovih, realizovaće se još i Donošenje pravilnika o radu Savjeta učenika (prvo polugodište), Knjiga za knjigu (2. mart), Edukuj se – aktiviraj se (februar), DeSpasiTo (mart, april, maj)

Konferencija je održana uz podršku Ministarsva porodice, omladine i sporta, Omladinskog komunikativnog centra (OKC), te njihovih predstavinka Biljane Matijević, Saše Markovića i Jugoslava Jevđića.

Nakon radionica izabrano je rukovodstvo za svaku regiju, a na kraju i samo rukovodstvo cijelog mRESURS-a.

Rukovodstvo trebinjske regije čine:

  • Predsjednica Olga Štaka,
  • PR menadžer (menadžer za odnose sa javnošću) Anja Grubačić,
  • Prva potpredsjednica Sara Gluhović,
  • Druga potpredsjednica Jovana Marić.

Rukovodstvo mRESURS-a čine:

  • Predsjednica Olga Štaka (trebinjska regija),
  • Potpredsjednice: Majda Hidić (dobojska regija) i Vanja Veljančić (banjalučka regija)

Nakon 2 dana na Bardači učesnici su imali priliku da posjete Narodnu skupštinu Republike Srpske. Predsjednica mRESURS-a prezentovala je Mrežu, ali i plan aktivnosti za 2017/18 godinu. Srednjoškolci su imali priliku da pitaju pitanja koja su ih zanimala i da čuju moguća rješenja za probleme koje imaju.

171111 mresurs