230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Obilježeno 65 godina MUZEJA i GLASA

Svečanim prijemom u Muzeju Hercegovine uz prisustvo brojnih zvanica, bivših i aktuelnih zvaničnika, analitičara, prosvetara, te ljudi iz privrednog i javnog života Trebinja, danas je obilježeno 65 godina postojanja i rada Muzeja Hercegovine i Glasa Trebinja.

171227 muzejglas

Muzej grada Trebinja danas je dostojan nosilac ove kulturne institucije, sa potrebom da ide u korak sa svjetskim muzejima, kao i sa namjerom da ogromno kulturno nasleđe zauvijek bude očuvano i prezentovano. Kao i posljednjih godina, tako i u narednom periodu planirana su dešavanja, koja će lokalno stanovništvo, kao i turiste podsjetiti na vrijednosti koje posjedujemo, a one koji po prvi put dolaze ovdje, bezuslovno će zaintrigirati i dovesti ih ponovo u ovaj dio svijeta. Brojne izložbe, koncerti, druženja, uslovili su da Muzej Hercegovine postane prestižno mjesto i naravno bude uvršteno u sve turističke aranžmane.

Kvalitet rada i brige o Muzeju i postavkama, dostojno i ponosno uz zadovoljstvo zaposlenih i direktora nose teret vijekova.

"Našim trudom i angažovanjem i dalje ćemo težiti da naša i vaša Ustanova, bude mjesto gdje ćete i dalje rado dolaziti i biti ponosni na nju", rekla je danas Ivana Grujić direktor Muzeja.

U skorijoj budućnosti najavljeno je i otvaranje Prirodnjačke postavke.

Kako je danas istaknuto, trebinjski hroničar Glas Trebinja iza sebe ima respektabilan kontinuitet i bogatu istoriju. Jedan je od najstarijih mjesečnih listova u Bosni i Hercegovini. Novina koju Trebinjci cijene i koja se se može naći u skoro svakom domaćinstvu.

Postavka Glasa Trebinja u Muzeju Hercegovine, koja se sastoji od veoma interesantnih naslovnih stranica Glasa, kao i brojnih publikacija, trajaće do kraja januara 2018. godine, a svi posjetioci će takođe moći da pročitaju i neke od prvih primjeraka ovog lista.

Prvi broj glasa Trebinja izašao je u decembru mjesecu davne 1952. godine.