230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Održano muzičko veče u znak sećanja na Kemala Montena

Galerija Kulturnog centra u Trebinju večeras je bila tijesna da primi sve posjetioce, ali su ipak svi uživali u bogatom muzičkom programu posvećenom legendarnom pjevaču i kantautoru Kemalu Montenu.

180124 omaz

Organizatori, kao ni mnogi drugi nisu ni sanjali da u Trebinju ima ovoliki broj ljudi koji cijene lik i djelo preminulog umjetnika iz Sarajeva.

Na veliko zadovoljstvo prisutnih u programu su učestvovali Baka i Igor Planjanin, Gordan Dizdarević Grk, Marija Valentić, Marijana Gudelj, Nikola Jovanović i grupa Degustatori sa specijalnim gostom Mariom Ševarcem iz benda Dubioza Kolektiv. Svi učesnici su ovom prilikom istakli da im je bila velika čast da učestvuju u ovoj memorijalnoj manifestaciji, koja je nosila naziv "Ostaće samo pjesma".

Posjetioci koncerta su bili u prilici da uživaju u širokom opusu bezvremenskih hitova koje slušaju sve generacije kao što su: Nekako s proljeća, Nije htjela, Sviraj girato moja, Evo srcu mom radosti...

Mladi trebinjski muzičari Marija Valentić i Nikola Jovanović su premijerno izveli pjesmu "Kemo i grad" koja je nastala u čast Kemala Montena, a povodom treće godišnjice njegove smrti. Ideja za pjesmu nastala je u Trebinju, gdje su tekst zajedno napisali Srećko Šijaković i Dušan Milivojević, muziku je radio Nikola Jovanović, dok aranžman potpisuje profesor Bobo Vučur. Za ovu pjesmu snimljen je i spot koji možete pogledati u nastavku.

Omaž Kemalu Montenu u Trebinju je održan na inicijativu Srećka Šijakovića.