230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Maja Đević pobjednica 4. Slaninijade

Vinom i slaninom protiv zime, to je recept koji nam stiže iz sela Tuli gdje je u organizaciji Odreda izviđača Trebinje i Eko kampa Ušće protekle noći održana "Slaninijada 2018" - takmičenje u najboljoj domaćoj slanini, koja se po četvrti put priređuje u izviđačkom domu u selu Tuli nadomak Trebinja.

180127 slaninijada

Slaninijada je gastronomsko-turistička manifestacija zabavnog karaktera na kojoj se mogu naći proizvodi od svinjskog mesa i na kojoj se reprezentuju tradicionalni gastronomski običaji i kuhinja Hercegovine.

Na Slaninijadu se prijavilo 20 učesnika koji su sa velikom pažnjom svoje mesne prerađevine specijalno pripremali za ovu priliku. I ove godine trebinjska Slaninijada je imala i međunarodni karakter, jer su skup uljepšali prijatelji iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske. Stručni žiri na čelu sa predsjednikom Zoranom Anđelićem je i ovaj put bio na visini zadatka.

Prvu nagradu i diplomu za Zlatnu slaninu dobila je Maja Đević iz Herceg Novog. Druga nagrada i diploma za Srebrenu slaninu pripala je Draganu Aćimoviću, dok je treću nagradu i diplomu za Bronzanu slaninu osvojio Željko Mrdić.

4. mjesto i diplomu za Domaću suvu Zamalo bronzanu slaninu prema ocjenama žirija osvojio je Saša Živak.

Organizacija je kao i do sada bila na najvećem nivou, a dobra zabava i druženje do kasnih sati je ono što ostaje u pamćenju svih, u isčekivanju naredne Slaninijade 2019. godine. Prijatelji "Slaninijade 2016" bili su Vinarija Anđelić, Motel Konak Mosko, Kafe bar Brko.