230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Uroš Kundačina u reprezentaciji Bosne i Hercegovine

Uroš Kundačina član Kluba Vodenih Sportova "Leotar" učestvovaće na četveromeču, susretu reprezentacija Srbije, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine u Beogradu od 17.03 - 18.03 2018, kao član juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine u plivanju.

PIC 0159 copy Kundačina je do ovog poziva došao nakon odličnog rada u zadnjih godinu dana, a prije svega na osnovu vicešampionskih titula na prvenstvu BiH u Sarajevu u disciplinama 100m i 200m prsno na kojim će i nastupiti kao član reprezentacije BiH u Beogradu.

Uroš ističe da je do ovog rezultata došao uz neizmjernu podršku, prije svega, porodice, kao i svojih kolega iz KVS „Leotar“ i trenera Veljka Piljevića.

"Poziv za učesće u reprezentaciji BiH za mene je veliki uspjeh, a i obaveza da nastavim sa još ozbiljnim radom u nastavku moje sportske karijere", dodao je Uroš Kundačina, mladi plivač KVS "Leotar".

Uroš i njegov trener, Veljko Piljević, reprezentativcima će se pridružiti ispred Olimpijskog bazena Otoka u Sarajevu u petak 8.30, kada i kreću za Beograd, gde će odraditi nekoliko zajedničkih treninga prije subote popodne i početka četveromeča.

Treba istaći da je Uroš prvi plivač iz Trebinja, nakon nekoliko vrhunskih plivačica iz našeg grada, prije svih naše olimpijke Ivane Ninković, koji je dobio poziv da nastupa za reprezerntaciju BiH.
Iz KVS „Leotar“ zahvaljuju se na podršci gradskoj upravi i svim prijateljima kluba bez čije pomoći članovi KVS „Leotar“ ne bi mogli postizati odlične rezultate koje postižu u zadnjih godinu dana.