230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Plivači KVS Leotar uspješni na takmičenju u Sarajevu

Proteklog vikenda u Sarajevu je održan XVII MPM "Sarajevu s ljubavlju".

180402 pvk Ovo međunarodno takmičenje nalazi se u FINA (Svijetska plivačka federacija) kalendar i miting je certifikovan od FINA za isplivavanje normi za Balkansko juniorsko prvenstvo, Evropsko prvenstvo Glazgov 2018, Evropsko juniorsko prvenstvo Helsinki 2018, YOG Buenos Aires 2018. Miting u Sarajevu predstavlja i dio regionalnog sistema međunarodnih plivačkih takmičenja koji se održavaju u gradovima Beogradu , Banja Luci i Sarajevu – „Velika nagrada balkanskih gradova“ gde se plivači pored novčanih nagrada na svakom pojedinačnom takmičenju bore i za nagradu Balkanskih gradova čiji je ukupni fond 4.500 evra.

Takmičenje je održano u četri dijela, po sistemu kvalifikacije – finala. U jutarnjem dijelu su se plivale kvalifikacije a u popodnevnom finala, kada su i djeljene medalje.
Na takmičenju u Sarajevu učstvovalo je 389 plivača iz 37 klubova sa prostora Srbije, Makedonije, Katara, Crne Gore, Turske, Albanije, Austrije i Bosne i Hercegovine.

KVS „Leotar“ na olimpijskom bazenu „Otoka“ predstavljali su Igor Kundačina (2008), Teodora Kraljević (2005), Helena Lakić (2005) i Uroš Kundačina (2000).
Mladi plivači KVS „Leotar“ i na ovome FINA mitingu potvrdili su svoj talenat i kvalitet gde su, u jakoj konkurenci, sa plivačima koji imaju mnogo više sati treninga u vodi u zimskom dijelu sezone, uspjeli ravnopravno da se nose, ulaze u finala i osvajaju medalje. Uroš Kundačina osvojio je srebrenu medalju na 100m prsno u omladinskoj konkurenciji, Helena Lakić okitila se bronzanom medaljom u disciplini 200m leđno u kadetskoj kategoriji a Helena se plasirala i u finale na disciplini 50m leđno, Teodora Kraljević plivala je finale u disciplini 400m slobodno. Mladom Igoru Kundačini ovo je bilo prvo takmičenje na ovome međunarodnom nivo i pored toga u svojim disciplinama otplivao je svoje lične rekorde.

180402 pvk1

180402 pvk2
- Zadovoljni smo nastupom naših plivača na tradicionalnom plivačkom mitingu u Saraje. Ove godine takmičenje u Sarajevu je dignuto na nivo najkvalitetnijih plivačkih mitinga u regionu i samim time moramo biti prezadovoljni sa osvojenim medaljama i finalima, rezultatima, naših takmičara na FINA mitingu u Sarajevu. U narednom periodu nas očekuje nastavak treninga u Dubrovniku i odlazak na preostale MPM iz Velike nagrade balkanskih gradova. – ističe Veljko Piljević , trener u KVS Leotar.