230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Selekcija “Kampa Trebinje” na turniru u Grčkoj

Muška kadetska reprezentacija rukometnog Kampa Trebinje koju čine najbolji kadeti iz Republike Srpske igrači 2002. godište i mlađi, učestvovala je na Vrilittos kupu u Atini.

180404 rukomet

Pored naše reprezentacije i domaćina Grčke učestvovale su reprezentacije Izraela, Rumunije, Kine, Islanda, Rusije i Hrvatske. Igrač Leotara Marko Parežanin je bio u sastavu reprezentacije i prikazao dobru igra tok čitavog turnira, dok je u stručnom štabu bio i trener Leotara Dragisa Koraćević.

180404 rukomet1
"U prvom kolu u grupi smo igrali sa Islandom i pobijedili 26:24 i to je bila naša najbolja utakmica na turniru, u kojoj smo pokazali sav talenat koji posjeduje ova generacija. U drugom kolu poslije preokreta smo zabilježili još jednu pobjedu protiv Rumunije, 28:27. Drugi dan prvenstva u trećem kolu smo izgubili od Hrvatske 26:21. U toj utakmicu smo sredinom prvog poluvremena ostali bez srednjeg beka Luke Đorđevića (povreda zgloba), što je bilo veliki hendikep za našu ekipu u nastavku takmičenja. S obzirom da je Island u poslednjoj utakmici pobijedio Hrvatsku pogotkom u poslednjoj sekundi, napravio se krug od tri ekipe sa po dvije pobjede i zbog lošije gol razlike nismo prošli u polufinale. Trećeg dana turnira u razigravanju za plasman pobijedili smo Kinu 44:27, a u utakmici za peto mjesto izgubili 26:25 od Rumunije, gol u poslednjoj sekundi i ako smo vodili čitavu utakmicu. U finalu su se našle dvije ekipe iz naše grupe, Hrvatska i Island što govori o jačini grupe u kojoj smo bili. Hrvati su u fenomenalnoj utakmici pobijedili 21:20. U utakmici za treće mjesto Izrael je bio bolji od Grčke 30:23", prenosi nam Dragiša Koraćević.

"Moramo biti zadovoljni igrom i rezultatom, nismo imali sportske sreće da se plasiramo u borbu za medalje, ali su naši momci pokazali veliku borbenost, maksimalno ozbiljan pristup i potvrdili da su prava ekipa. Naš igrać Milos Kos je proglašen za najboljeg srednjeg beka turnira. Za sve nas, pogotovo za naše dječake, bilo je ovo veliko iskustvo i prava prilika da se vidi naša pozicija u odnosu na različite škole i stilove rukometa i ono sto je najvažnije stekli su nova prijateljstva", kaže Koraćević za Lokoportal.

180404 rukomet2

180404 rukomet3