230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Zlatna čaša gostoljublja pripala Trebinju

Međunarodna turistička patrola "Sacen internacionala" obišla je 13 zemalja u okviru akcije "Birajmo najuspješnije u turizmu Jugoistočne Evrope" i međunarodni stručni žiri izabrao je one kojima će biti uručena priznanja "Zlatno turističko srce".

110301-trebinje

Za najbolju destinaciju jugoistočne Evrope proglašena je Turska, a za najbolje turističko mjesto Dubrovnik, šampion sportskog turizma je Portorož u Sloveniji, a kulturnog turizma Herceg Novi u Crnoj Gori.

Za ličnost godine u turizmu proglašen je predednik Privredne komore Beograda Milan Janković, a za ličnost godine u nauci i obrazovanju profesor Miroslav Dragičević iz zagrebačkog "Horvat konsaltinga", dok je ambasador turzma i sporta predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac.

Zlatna čaša gostoljublja pripala je Trebinju, a za interenacionalnog viteza kulinarstva progalšen je Vuko Mitrović sa Svetog Stefana u Crnoj Gori.

Ustanova godine u nauci i obrazovanju je Ugostiteljsko turistička škola iz Beograda, dok je "Zlatno turističko pero" pripalo Slobodanu Mićiću iz agencije "Kon Tiki" za TV putopise "Svet na dalanu".

"Sacen internacional" će "Zlatno turističko srce" dodjeliti 27. aprila u hotelu "Continetal Beograd"

(Tanjug)