230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Trebinjac Radoje Stanković najbolji takmičar na SCC Freestyle Football 2018

Proteklog vikenda održano je 1. SCC Freestyle football takmičenje. 

180416 supa

Freestyle football je vještina izvođenja fudbalskih trikova, u čijem se izvođenju koriste skoro svi dijelovi tijela i različiti stilovi.

Takmičenje je održano u Sarajevo City Centru. Nakon 30 kvalifikacionih mečeva, najbolja četiri freestylera su osigurala mjesta u polufinalu. U prvom polufinalnom meču Miloš Stefanović iz Petrovca na Mlavi je bio bolji od svog sunarodnjaka Petra Janjuševića iz Beograda jednoglasnom odlukom žirija, u sastavu Elvir Bolić, Jasmin Ligata, i Samir Salčin. U drugom polufinalu Radoje Stanković iz Trebinja je pobijedio mladog Vladu Bošnjaka iz Kiseljaka. Treće mjesto osvojio je Petar Janjušević pobjedom na Vladom Bošnjakom. Finale je donijelo veliku neizvjesnost, u kojem je Radoje Stanković nakon dodatne runde tijesno pobijedio Miloša Stefanovića.

180416 supa1

180416 supa2

Na takmičenju su učestvovali najbolji mladi freestyleri iz BiH i regije: Petar Janjušević (Beograd, Srbija), Jasmin Topčić (Čapljina), Adnan Kičin (Sanski Most), Mirsad Mesihović (Čapljina), Kemir Hubanić (Goražde), Radoje Stanković (Trebinje), Marko Jelonjić (Kiseljak), Vlado Bošnjak (Kiseljak), Onorato Marinčić (Mostar), Vladimir Vučeta (Banja Luka), Miloš Stevanović (Petrovac na Mlavi, Srbija), i Amar Azotić (Sarajevo). (Izvor: scsport.ba)