230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

SRD Trebinje odlučno u suzbijanju krivolova

Sportsko ribolovno društvo Trebinje koje uspješno poribljava i čuva riblji fond u svojim rijekama i jezerima, te ima zapažene EKO aktivnosti, temeljno i predano radi na ostvarivanju svojih ciljeva.

180522 punkt

Danas je u okviru aktivnosti na zaštiti protiv krivolova u mjestu Orah postavljen ribolovački punkt, odakle će se vršiti dvadesetčetvoročasovno osmatranje i kontrola Bilećkog jezera.

Ovo društvo je pored kontrolnog punkta od danas bogatije i za gliser koji će ribočuvarima biti na raspolaganju za patroliranje jezerom. Ovim je povećan broj ribočuvara i pooštrena kontrola krivolova. Punkt je donacija grada Trebinja, dok su gliser obezbijedile HE na Trebišnjici.

Planiranim aktivnostima predviđena je i izgradnja ribarske kućice u mjestu Orah, gdje će biti sagrađeno pristanište sa pedesetak vezova za plovila sportskih ribolovaca. SRD Trebinje takođe planira da uz pomoć lokalnih preduzetnika izgradi i ribarski dom, u kojem bi se moglo smjestiti do dvadesetak ribolovaca, a koji bi bio pogodan za organizaciju skupova i takmičenja sportskih ribolovaca.

Osnovni ciljevi društva su unapređenje sportskog ribolova, razvoj ekologije, zaštita i unapređenje životne sredine, posebno ribolovnih voda i ribljeg fonda.

Napominjemo sve ribolovce da je do 15. juna na snazi zabrana lova na šarana.