230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Dječiji hor Fisi Dora - Muzička priča na temeljima ljubavi i prijateljstva

U narednom mjesecu u Trebinju počinje sa radom Dječiji hor koji uvodi potpuno novi pristup muzičkoj edukaciji mališana.

180531 fisi dora

Polaznici ovog hora će imati priliku da kroz druženje i putovanje stiču nova znanja, iskustva i prijateljstva. Očekuju ih brojni dječiji festivali i takmičenja širom regiona...

Hor "Fisi Dora" Trebinje koji će voditi akademski obrazovana i stručna lica, za početak će nuditi solo pjevanje, horsko pjevanje, orkestar uz pratnju savremene melodije i moderno pjevanje. Ono čime nastoje da se izdvoje od ostalih, a inspirisani širenjem prijateljstva, ljubavi i razumjevanja, je ideja da će zajedničkim programom biti povezani za istoimenim horovima iz Kotora i Dubrovnika, te usko sarađivati i sa ostalim horovima iz regiona.

Glavni cilj hora je razvoj pjevačkih mogućnosti djece, predstavljanje različitih tehnika pjevanja, te svjetske muzike, a posebno lokalne i regionalne tradicionalne muzike, kao načina očuvanja kulturnog nasljeđa, ali i podrška djeci za uključivanje u širi društveni krug.

Glavna i odgovorna za ovaj projekat je Isidora Grubač prof. dr latinskog i francuskog jezika iz Kotora koja i sama ima završenu Osnovnu i Srednju muzičku školu.

180531 isidora

"Jedan od ciljeva ovog muzičkog projekta je da se udruženim, kreativnim snagama odupremo banalizaciji programa edukacije za djecu i da našim najmlađim ponudimo samo najbolje", kaže nam dr Isidora Grubač osnivač Dječijeg hora "Fisi Dora".

Upis i prva godina pohađanja hora su potpuno besplatni, a djecu očekuju brojna putovanja i nastupi u zemlji i inostranstvu sa pokrivenim troškovima smještaja i ostalih izdataka. 

Hor prima 50 mališana uzrasta od 3 do 15 godina, isto kao i u ostala tri grada od kojih će se formirati 150 učenika hora "Fisi Dora", koji će se povremeno i po potrebi razmjenjivati.

"Naš moto je začuti zvuk djece koja zajedno pjevaju u harmoniji koja mijenja njihove živote nabolje, dajući im nadu u bolje sutra, u bolji svijet", navodi prof. dr Isidora Grubač.