230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Jedinstven muzički performans za Svjetski dan muzike u Trebinju

U predivnom ambijentu amfiteatra Hercegovačke Gračanice pod otvorenim trebinjskim nebom večeras je na oduševljenje brojnih ljubitelja klasične muzike održan koncert sastava “Eudiates trio” & Dario Kos iz Istočnog Sarajeva.

180621 trio

Trebinjskoj publici su se predstavili sa bogatim repertoarom, a na programu su bile instrumentalne verzije bezvremenskih tango numera, kao i poznatih filmskih kompozicija.

Na oduševljenje publike večerašnjem jedinstvenom muzičkom performansu priključili su se i učenici Muzičke škole iz našeg grada.

“Eudiates trio” čine Vanja Danilović - harmonika, Sara Mičić - klavir i Nikolina Čolović - violina, zajedno sa Dariom Kosom na perkusijama.

Koncert je u okviru obilježavanja Svjetskog dana muzike organizovala Turistička organizacija grada Trebinja.

“Ovo je bile dobra prilika da ljubiteljima muzike predstavimo jedan program koji nemaju u svakodnevnom životu, na muzičkim tv i radio stanicama. Riječ je o klasičnoj muzici u malo modernijoj varijanti. Kao organizatori se trudimo da naši sadržaji budu raznoliki, sportski, kulturni, naučni", rekao nam je Marko Radić direktor Turističke organizacije Trebinja.