230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Rukometaši Leotara slažu kockice za Premijer ligu - Cilj gornji dio tabele

Uprava RK Leotar vrijedno radi na formiranju ekipe za Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

180527 rukomet

Iako većina klubova još uvijek koristi ljetnju pauzu, u taboru plavo-bijelih je kao u košnici.

"Trenutno nastojimo da kompletiramo ekipu i već smo postigli dogovor sa nekoliko kvalitetnih igrača. Naši novi članovi su golman Luka Radović i desno krilo Lazar Janković, obojica pristigla iz požeške Sloge. Tu je i lijevo krilo iz Dervente Vlado Draganić koji je ranije igrao za Leotar i srednji bek Aleksandar Glendža, koji je igrao za Partizan i Kolubaru. U naše redove vratili su se desni bek Aleksandar Milojević i pivot Radovan Uljarević, koji su prošle sezone nosili dres dobojske Sloge“, rekao nam je trener Leotara Milan Simonović.

Kako stvari sada stoje prozivka, odnosno zvanični početak priprema predviđen je za 20. jul, do kada bi i ekipa trebalo da bude kompletirana.

"Uvodna nedelja biće odrađena u Trebinju, a potom se na deset dana selimo u Nevesinje. Početkom septembra imaćemo i jak međunarodni turnir u Trebinju na kojem će, uz Leotar, učestvovati Metaloplastika, Lovćen i Dubrovnik. Tako jake utakmice će nam pomoći da spremni dočekamo start prvenstva“ dodao je Simonović.
Primarni cilj rukovodstva Leotara je plasaman od 4 do 8 mjesta što najbolje pokazuje koliko se ozbiljno pristupilo planovima za narednu sezonu.

"Nije nam cilj bio samo da izborimo plasman u elitno društvo, pa da se borimo za goli opstanak. Pravimo ekipu koja će biti težak zalogaj kako na domaćem, tako i na gostujućim parketima za sve protivnike. I u ligi Srpske smo išli postepeno, iz godine u godinu podižući kvalitet rukometa. Nadamo se da je ovo jedan novi početak u dugogodišnjoj tradiciji RK Leotar“ ističu u upravi ovog kluba.