230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Uskoro Music & More SummerFest Trebinje 2018

U vremenu od 1. do 13. avgusta u Trebinju će premijerno biti otvoren međunarodni festival klasične muzike pod imenom Music & More SummerFest Trebinje 2018.

180724 Plakat MMSFT 2018

Festival je koncipiran u vidu sinteze muzičkih radionica, seminara i koncertnih izvođenja dela klasične muzičke umetnosti i okuplja istaknute pedagoge, studente i učenike završnih razreda srednjih muzičkih škola, internacionalnih konzervatorijuma i univerziteta iz SAD, Istočne Azije i Evrope. 

Osnovni cilj ovog muzičkog Festivala u Trebinju je edukacija učenika/studenata muzike i razvoj umetničke muzičke kreativnosti kroz klasičnu muziku, sa akcentom na promociji i razmeni kulturoloških različitosti u muzičkim performansima mladih muzičkih umetnika. Festival nije takmičarskog već interpretativnog tipa, kroz nove vidove edukacije i razmene muzičkog izvođenja u okviru 7 kategorija: klavir, violina, viola, violončelo, kompozicija, kamerna muzika, kamerni orkestar koje vodi 14 međunarodnih istaknutih izvođača i pedagoga.

Glavni program:

Music & More SummerFest Trebinje 2018 čine aktivnosti, bazirane na edukaciji, masterclass radionicama i muzičkim izvođenjima, nastupima polaznika i profesora.
Masterclass pedagoga i aktivnih polaznika će biti realizovani u prostorijama JU Muzička škola «Trebinje», Muzeja Hercegovine i JU KC Trebinje, a solistički nastupi i nastupi kamernih sastava će biti održani u salama Muzeja Hercegovine i JU KC Trebinje kao i u eksterijeru, sceni Trg pod platanima i Amfiteatru na Crkvini.

180724 Program MMSFT 2018

Više o izvođačima koji dolaze iz raznih krajeva svijeta možete saznati OVDJE.

Broj koncerata polaznika i pedagoga MMSFT u Trebinju, za vreme trajanja Festivala je 8 i to na 4 lokacije:

• Sala Muzeja Hercegovine, 2 koncerta / 8. i 11. avgust
• Pozorišna sala JU KC Trebinje, 2 koncerta / 7. i 12. avgust
• Scena Trg pod platanima, 2 koncerta / 2. i 5. avgust
• Amfiteatar Crkvine, 2 koncerta / 3.avgust i 10. avgust

Ukupan broj aktivnih polaznika MMSFT 2018 je 41, a čine ih studenti i učenici završnih razreda srednjih muzičkih škola, internacionalnih konzervatorijuma i univerziteta iz SAD, Istočne Azije i Evrope. 

Prateći program Festivala čine aktivnosti u vidu izložbe umetničkih radova iz zbirke Likovne akademije u Trebinju, Univerziteta Istočno Sarajevo kao i pasivno učestvovanje profesora i učenika obrazovnih umetničkih i muzičkih institucija iz Hercegovine.

Ideja i želja jeste da grad Trebinje kao domaćin prvog internacionalnog festivala klasične muzike, Music & More SummerFest Trebinje 2018., svojom podrškom i zajedničkim angažovanjem i radom postavi čvrst temelj u stvaranju regionalnog festivala Music & More SummerFest Trebinje, svojevrsne sinteze muzičke, likovne i scenske umetnosti, koji će kao takav negovati umetnost i doprineti u razvoju umetničkog života Hercegovine.

Osnivač i umjetnički direktor festivala je pijanista Tatjana Rankovich, dok je podkrovitelj Grad Trebinje. Partneri festivala su Muzička škola Trebinje, Kulturni centar Trebinje, Muzej Hercegovine, Turistička organizacija i ALU Trebinje. Prijatelj festivala je Piano land.