230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Sušica i Lastvansko jezero bogatiji za 40.000 komada potočne pastrmke

Članovi Sportsko-ribolovnog društva Trebinje danas su cilju efikasnog upravljanja i unapređivanja ribljeg fonda i očuvanja biodiverziteta u vodama kojima gazduju, iz ribogojilišta Mirotinj na nekoliko lokaliteta rijeke Sušice kao i Lastvanskog jezera ubacili 40.000 komada mlađi potočne pastrmke od 7 do 9 cm dužine.

180803 pasta

Iz ovog društva apeluju na sve članove i sportske ribolovce da poštuju pravila ribarstva, kako bi u narednoj sezoni imali dobar ulov, a apel se posebno odnosi na ribolovce u rejonu male brane Gorica.

U saopštenju ove ribolovačkog društva se ističe i da će nastaviti sa obilaskom svih voda kojima društvo gazduje, kao i kontrolom ribara i ulova.

SRD Trebinje u okviru svojih ovlašćenja svakodnevno sprovodi kako redovne tako i vanredne akcije pojačanog nadzora i kontrole na vodama kojima gazduje. U okviru predmetnih akcija vrši se kontrola količine i vrste ulova, mamaca, pribora i sredstava za ribolov. Podsjetili su da aktivnosti konkretnog djelovanja podižu svijet ribolovaca, na poštovanje pravila i akvakulturu, a sve u cilju očuvanja ribljeg fonda, kao i promovisanja, očuvanja i unaprijeđenja sportskog ribolova i ribolovnog turizma. U saopštenju se takođe navodi da su brojne akcije rezultirale oduzimanjem veće količine sredstava za ribolov kao što su najlonske mreže, parangali, vrše itd, dok sa druge strane pozdravljaju one pojedince koji posjeduju dozvole i koriste adekvatnu opremu za ribolov i koji pri tom poštuju sva ribolovačka pravila.