230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

AMKK Leotar najbolji na Аutoslalomu u Trebinju

Ekipa Auto moto karting kluba Leotar je u veoma jakoj konkurenciji bila najuspješnija na upravo završenom Autoslalomu koji je u organizaciji AMS RS i AMKK Leotar održana u Trebinju. 

180908 autoslalom

Trebinjci su danas bili izvanredni i sa osvojenih 9 medalja dokazali apsolutnu dominaciju u ovom sportu. Najbolji vozač AKKK Leotar Drago Pikula je bio drugi u generalnom plasmanu osvojivši dvije zlatne medalje u grupi sportskih automobili i u Klasi 8. Bojan Ateljević, takođe iz AMKK Leotar, osvojio je treće mjesto u generalnom plasmanu osvojivši srebrenu medalju u grupi sportskih automobila, kao i u Klasi 8 od 1.400 do 2.000 kubika. Član AMD Hercegovina iz Trebinja Vučko Bašić osvojio je prvo mjesto u Klasi 1, dok je u istoj Klasi Igor Janković iz AMKK Leotar osvojio 3. mjesto. Dušan Ćaćić iz AMKK Leotar je osvojio prvo mjesto u Klasi 4, a u Klasi 6. prvo mjesto osvaja Maksim Milinić, a drugo Rade Eraković obojica iz AMKK Leotar. Maksim Milinić je osvojio treće mjesto u Grupi 2. u Klasi sprint automobila.

Da podjetimo, rezultati sa ove trke se boduju za Šampionat BiH i Prvenstvo RS.

Rekord staze 58,258 postavio je mladi Trebinjac Stefan Milinić sa svojim kartingom. Milinić je ujedno sa 14 godina bio i najmlađi učesnik današnjeg Autoslaloma, a najstariji je bio Dejan Đurišić sa 70 godina.

Prema riječima organizatora trka je protekla u najboljem redu, a za svaki slučaj budnim okom su trku ispratili trebinjski i lastvanski vatrogasci, kao i pripadnici Policijske uprave Trebinje.