230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Promovisano dopunsko izdanje fotomonografije "Trebinje – Grad sunca“

Večeras je u Muzeju Hercegovine u Trebinju održana promocija fotomonografije "Trebinje – Grad sunca“, priređivača Radoslava Taminidžije, koju je pratila video projekcija fotografija.

180921 fotomonografija

Video projekciju je pratila i sjajna muzička podloga Gorana Boljanovića koj je na gitari izvodio evergrin muziku. Sponzor vina bio je Podrum vina PETIJEVIĆ.

Izdavač drugog dopunjenog izdanja fotomonografije je Društvo za očuvanje baštine „DOB“, Gacko O ovom djelu je večeras govorila prof. Tanja Bubreško, lektor teksta.  Novo izdanje fotomonografije odštampano je na ćirilici, a prevedeno je i na engleski jezik. 

"Pojavila se jedna knjiga koja će sigurno biti i mapa i turistička razglednica i putokaz, kao i lijepa uspomena onima koji Trebinje nose u srcu. Ovo je prva promocija novog izdanja fotomonografije "Trebinje - Grad sunca" u Trebinju, gdje je sva priča i počela i gdje završava. DOB ima ambicije da zajedno sa Turističkom organizacijom organizuje promocije širom Srbije u gradovima gdje žive naši ljudi, kao i onim gradovima gdje su već odavno čuli za Trebinje, koji prate njegovu svakodnevnicu, rast i napredak, a samim tim smatramo da ova knjiga može da da veliki doprinos razvoju turizma u jednom od najljepših gradova u Bosni i Hercegovini", istakla je za Lokoportal prof. Tanja Bubreško, lektor teksta.

Autori teksta su prof. dr Radmilo Pekić i Tatjana Bulajić. Autori fotografija su Željko Budimir, Slavenko Vukasović, Jovan Vidaković, Igor Dutina, Živko Drapić, Radoje Elez, Predrag Mucović, Ljubiša Mihić, Dušan Petković, Miljan Ratković i Turistička organizacija Trebinje.

Knjiga sadrži pet cjelina: Trebinje, Istorija i kulturno-istorijsko nasljeđe, Kultura i sport, Grad sunca i Proizvodi trebinjskog kraja i gastronomija.

Knjiga je u prodaji po cijeni od 50 KM, a svi pristuni na promociji su večeras mogli da kupe primjerak po promotivnoj cijeni od 25 KM.