230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Dokaz kvaliteta: Novo priznanje Podrumu PETIJEVIĆ

Podrum "Petijević" regionalni lider u proizvodnji vina i ugledni nosilac turističke ponude grada Trebinja dobitnik je nagrade za doprinos i razvoj vinogradarstva i vinarstva u Bosni i Hercegovini.

181009 petijevic

Nagradu dodjeljuje Agromediteranski zavod FBiH i Agronomski i prehrambeno-tehnički fakultet Univerziteta u Mostaru, a povodom obilježavanja 130 godina organizovanog vinogradarstva i vinarstva u Bosni i Hercegovini.

Vlasnik eminentne vinarije Ranko Petijević, podsjetio je na razvojni put vinarije osnovane prije nešto više od 100 godina.

181009 petijevic ranko

"Napravili smo vino u koje smo sakupili boje, mirise i muziku čitavog regiona. "Rekao bih da je ovo tek početak", naveo je on i dodao da je hercegovački region izuzetno podneblje za uzgoj loze sa mnogo sunca, zbog čega je u "Petijević" vinima pretočen svaki sunčani dan i mnogo ljubavi.

"Trud koji ulažemo u svaki proizvod koji izlazi iz Podruma "Petijević" je naša obaveza prema vama, našim potrošačima, bez obzira da li se radi o jednoj Žilavkii ili Vrancu, znajte da ulažemo maksimalno u svaki činilac u cjelokupnom lancu", istakao je Petijević.

181009 petijevic zilavka

"Vođeni sloganom "kvalitet ispred kvantiteta", vinarija "Petijević" bilježi rast iz godine u godinu nudeći odličan kvalitet i širok portfolio proizvoda koji može da zadovolji različite grupe potrošača, a uvjereni smo i da svaki od naših proizvoda ima najbolji odnos cijene i kvaliteta", kaže Petijević.

Dio strasti Podruma "Petijević" čine i izvanredne lokacije vinograda pretočene u poznata i priznata vina širom regiona.