230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Trebinje domaćin finalnog koncerta Gradskog orkestra "Stolac"

U okviru projekta "Muzika spaja'' kojeg sprovodi Gradski Orkestar „Stolac“, stolački orkestar organizuje mini turneju po Bosni i Hercegovini organizacijom sedam koncerata. 

160824 stolac

Bosanskohercegovačka turneja počela je 15.9. u Žepču, a u septembru se nastavila u Brčkom (16.9.), Prijedoru (29.9.) i Bihaću (30.9.), dok je deseti mjesec rezervisan za koncerte u Bugojnu (13.10.), Jajcu (14.10.), dok će finalni koncert biti održan u Trebinju (27.10.).

Nastupi stolačkog orkestara, koji promovira pozitivne vrijednosti i u praksi pokazuje da je uz skromne uslove u kojima radi moguće postizati vrhunske rezultate, priređuju vrhunski koncert i zabavu za sjećanje, pa je ovo i svojevrstan poziv građanstvu navedenih opština da prisustvuju ovom nesvakidašnjem događaju. Svoju pozitivnu energiju i atraktivan repertoar „Gradski orkestar Stolac“ je do sada predstavio širom BiH i regiona, te učestvovao na svim značajnim manifestacijama (Kids festival, Baščaršijske noći, dani Mimoze, Trumpeta Nareta, prijemi za diplomatski kor, Dani evropskog naslijeđa, itd).

Također, turneja „Muzika spaja“ će biti dio dokumentarnog filma „Kome trube trube?“ koji će biti premijerno prikazan nakon završetka turneje po bosanskohercegovačkim gradovima.

Repertoar sastavljen od kompozicija od „Baha do sevdaha“ , pop i rok hitova, narodne muzike u modernim arnžmanima prilagođenim ovakvoj vrsti orkestra pod vodstvom prof. Zvonke Kneževića garantuje nezaboravan koncert.

Nakon Žepča, Brčkog, Prijedora, Bihaća, Bugojna i Jajca orkestar dolazi u Trebinje.

Pozivamo sve mlade ljude i građane/ke Trebinja i okolnih mjesta da nam se pridruže u subotu 27.10.2018. godine sa početkom u 11 časova u ulici Jovana Dučića, ispod stogodišnjih platana i Turističke organizacije grada Trebinja.