230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

U Trebinju održana premijera filma JUŽNI VETAR, poslednja uloga Nebojše Glogovca

Danas je održana trebinjska premijera filma "Južni vetar", sa tri projekcije. Nakon druge i treće projekcije glumci su se poklonili publici, koja ih je nagradila stojećim ovacijama. 

181118 juznivetar

Film već nedeljama privlači veliku pažnju u javnosti, a za sve Trebinjce on izaziva posebnu emociju iz razloga što je ovo posljednje filmsko ostvarenje Nebojše Glogovca.

Kako Lokoportal saznaje od Igora Gordića, glavnog distrubutera filma (Art Vista) u Srbiji i regionu, karte za sve tri projekcije u Kulturnom centru Trebinju su prodate za samo 45 minuta, zbog čega je bilo neophodno omogućiti i dodatne projekcije. 

Ovoliko interesovanje i ne čudi, imajući u vidu vrhunsku glumačku podjelu koju je okupio režiser Miloš Avramović, počev od Miloša Bikovića, Dragana Bjelogrlića, Nebojše Glogovca, Srđana Žike Todorovića, Miodraga Radonjića, Miloša Timotijevića, Jovane Stojiljković, pa sve do bardova domaćeg filma kao što su Bogdan Diklić i Aleksandar Berček. Impresivan je i podatak da je film do sada pogledalo oko 500.000 ljudi u Srbiji i regionu. 

Hotel Panorama bio je sjajan domaćin konferencije za novinare, koja je prethodila projekcijama, a na kojoj su se novinarima obratili mladi protagonisti filma Luka Grbić, Jovana Stojiljković, Miodrag Radonjić i Miloš Petrović. Miodrag Radonjić je u svom izlaganju između ostalog rekao da film nosi poruku upozorenja, za mlade na ovim prostorima, odnosno kako ne treba da se ponašaju i kakve posljedice nosi taj svijet kriminala, po njih i njihove porodice.

181118 pres panorama

Nebojšina posljednja uloga

Učesnici konferencije prisjetili su se i nedavno preminulog glumca Nebojše Glogovca, kome je uloga u filmu “Južni vetar” bila poslednja.

Prema riječima Gordića trebinjska premijera je prije svega bila želja režisera Avramovića iz razloga što je Trebinje rodni grad Nebojše Gologovca, te da je ova premijera poklon njemu, kao što je i navedemo prije projekcije.  "Takvi kao on ostaju zauvek zapamćeni po svom snažnom duhu, otvorenom srcu i neponovljivom talentu", "Samo dubok naklon i poštovanje ka večnosti odakle nas večeras sve gledaš", "Ovu premijeru poklanjamo tebi".

181118 igor

Glumci su ovom prilikom izrazili zadovoljstvo što su imali čast glumiti sa Glogovcem koji im je kako kažu bio velika podrška, te da im je i čast biti u njegovom gradu.

Na pitanje novinara kako su se mladi glumci pripremali za uloge, skoro pa jednoglasno su se izjasnili da zadatak nije bio težak, objašnjavajući činjenicu da se svako od njih u nekom periodu odrastanja susretao sa dosta sličnim situacijama prikazanim u filmu. 

Film „Južni vetar“ do sad je prikazan na četiri festivala, na kojima je osvojio ukupno osam nagrada: Četiri u Nišu i po dvije u Leskovcu i Mladenovcu.

Osim žirija i publike, na film je dobro reagovala i kritika koja, osim scenarija i glume, hvali i izbor muzike u filmu.

Dodatne projekcije u Trebinju

Sve one koji nisu uspjeli doći do ulaznica za premijeru filma, obavještavamo da će se „Južni vetar“ prikazivati u našem bioskopu i 19, 20. i 22. novembra (ponedeljak, utorak i četvrtak) u terminima 17.30 i 20.00 časova.