230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Počela humanitarna akcija "Nahranimo ulične pse i mačke"

Danas je počela humanitarna akcija prikupljanja hrane za ulične pse i mačke, koju sprovodi Udruženje Humana zajednica "sPASi" Trebinje.

181119 humana akcija

Hranu možete donirati u prodavnici BEST u trebinjskom naselju Bregovi, gdje su postavljena kolica sa posterima ove organizacije.

Udruženje “Humana zajednica Trebinje” formirano je kako bi udomljavanjem pasa sa ulice i iz azila, promocijom udomljavanja i odgovornog vlasništva nad kućnim ljubimcima, doprinijelo naporima da se humano i duguročno rješava problem odbacivanja neželjenih ljubimaca.

Da podsjetimo, Humana zajednica Trebinje, koja okuplja ljubitelje pasa i uopšte životinja, do sada je uspješno sprovela mnogo akcija, uglavnom vezanih za poboljšanje uslova života pasa u gradu i u gradskom azilu, a u prethodnom periodu svojim nesebičnim radom i zalaganjem udomila je veliki broj čupavih prijatelja.

Dio su razvojnog programa UNDP-a i Međunarodnog fonda za dobrobit životinja (IFAW). Trenutno funkcionišu zahvaljujući onima koji su prepoznali važnost problema kojim se bave i nesebičnim zalaganjem članova i volontera društva.

Misija Humane zajednice  je smanjenje broja napuštenih životinja besplatnom sterilizacijom, koja se obavlja u Veterinarskoj klinici ANIMAVET, te edukacija građana o odgovornom vlasništvu i širenje svijesti o dobrobiti životinja.

Apelujemo na sve građane da, ukoliko su u mogućnosti, na bilo koji način pomognu Humanoj zajednici Trebinje u njihovom nesumnjivom i nesebičnom davanju.