230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Ratkovići obilježili rijedak jubilej 70 godina braka

Nije nevjerojatno, ovaj predivan par sa trebinjskom adresom proslavio je 70 godina braka i otkrio kako su u tome uspjeli.

181120 ratkovici

Žarko Ratković potomak Aćima i Mare Ratković, (deveto od 14 djece), čije porodično stablo sa oko 150 potomaka slovi za jedno od najbrojnijih u Trebinju, proslavio je sa svojom izabranicom Zorkom 70 godina braka.

Ljubavna priča ovog para počela je davne 1948. godine, a tada nisu ni sanjali da će njihov zajednički život biti tako dug i sretan. Radni, pošteni i nepokolebljivi kakvi su bili, sami su stvarali svoju sreću. I tako 70 godina.

Tih nevjerojatnih 70 godina braka gospođa i gospodin Ratković su proslavili u krugu svoje tri generacije potomaka, sinom i kćerkom, zetom, četvero unučadi, te petero praunuka. Generacije porodice Ratković su jedva dočekali poželjeti sreću Zorki i Žarku, te im zahvaliti za neizmjernu ljubav i brigu koju su posvetili svim svojim potomcima.

181120 zarkozora

Tvrde kako se tokom svog zajedničkog života uopšte nisu svađali. Njihova ljubav preživjela je ratna zbivanja, nezaposlenost i razne druge teškoće. 

Sve je u ljubavi, kada osjećate pravu ljubav i držite se zajedno u teškim vremenima i pomažete jedno drugom i tolerišete, to je bio naš recept za cijeloživotnu sreću, poručio je Žarko Ratković, koji je nedavno napunio 92 godine.

Zorka i Žarko bili su i jesu podrška i brižni roditelji djeci, kao i vrijedni i neumorni radnici i prijatelji. Za nagradu su dobili dugovječnost i spokojan život u krugu porodice. I unuci su osnovali svoje porodice, postali su prabaka i pradjeda, i ako budućim naraštajima zatrebaju, oni su tu da im pomognu. Supružnici Ratković su i dalje super aktivni, gospođa Zorka se bavi domaćinstvom, dok Žarko svakodnevno šeta i obilazi ostatak mnogobrojne familije.