230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Pravovremena priprema vozila za zimu ujedno je i najjeftinija - U Trebinju sprovedena kampanja "Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima 2018"

Tradicionalna preventivna kampanja "Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima 2018" koja podrazumijeva besplatne kontrole ispravnosti motornih vozila i njihove pripremljenosti za vožnju u zimskim uslovima sprovedena je danas na području Trebinja.

181129 akcija zima

Tehnička ekipa u saradnji sa pripadnicima Policijske uprave grada prekontrolisala je 30 automobila, a provjeravali su vrijednost rashladne tečnosti, kvalitet kočione tečnosti, dubine gazećeg sloja guma, svjetlosno-signalne uređaje, brisače, punjenje akumulatora, te plinske instalacije.

U okviru kampanje vozačima su podijeljene grebalice za led i tekućina za pranje vjetrobranskog stakla "Mosol", koje je za ovu priliku obezbijedila kompanija "Optima grupa", te obrazovno-preventivne materijale.

Prema riječima Vučka Bašića iz AMS RS većina provjerenih vozila je u ispravnom stanju i spremna za zimske uslove, dok je nekima sugerisana obavezna posjeta servisu, promjena guma, kao i zamjena akumulatora.

"Preporučljivo je da se vozila pravovremeno pripreme za niske temperature, kako bi preduhitrili zimske nevolje, a samim tim smanjili troškove. Radi se o laičkoj provjeri stanja antifriza u sistemu, guma, akumulatora, tekućine za pranje šoferšajbne i brisača, za šta vam ne treba puno vremena, a na putu može mnogo da znači", ističe Bašić za Lokoportal.

Na ovaj način AMS RS želi povećati ukupan stepen bezbjednosti u saobraćaju i smanjiti broj saobraćajnih nezgoda koje nastaju zbog nepravilne pripreme vozila za zimske uslove vožnje i načina vožnje u zimskim uslovima.

Sprovođenje kampanje "Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima 2018" u Bileći će biti orgnanizovano takođe danas od 12 do 14 časova, dok će u Gacku biti u petak 30. novembra u 8 do 10 časova, odnosno u Nevesinju od 11 do 13 časova.

Kampanju koju sprovodi Auto-moto savez Republike Srpske i Auto-moto društva, podržana je od strane Ministarstva saobraćaja i veza RS, Ministarstva unutrašnjih poslova RS, Agencije za bezbjednost saobraćaja RS, kompanije "Optima grupa" i lokalnih zajednica.