230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Osnovna škola Jovan Jovanović Zmaj u Trebinju proslavila jubilej

Osnovna škola Jovan Jovanović Zmaj ili kako se prije zvala Prva osnovna škola danas slavi jubilej 35 godina rada u ovim prostorijama.

181206 prva

Ovom prilikom biće održane dvije priredbe u kojoj će učestvovati učenici i nastavnici ove škole, a u večernjim časovima biće organizovano druženje sa članovima kolektiva i zvanicama.

Darko Jegdić direktor ove ustanove kaže za Lokoportal da je školovanje u ovoj obrazovnoj ustanovi na zavidnom nivou. "Kako naša škola ima dobre nastavnike, mogu se pohvaliti dobrim učenicima koji postižu dobre rezultate na brojnim takmičenjima".

181206 jegdic

Jegdić navodi da je upravo završen projekat uređenja školskog dvorišta kojim je riješen dugogodišnji bezbjedonosni problem, a za koji je izdvojeno 50.000 KM, a koje je obezbijedila uprava grada u saradnji sa resornim Ministarstvom.

"Ograđivanje školskog dvorišta bilo je neophodno, prvenstveno zbog povećanja bezbjednosti učenika, kao i očuvanja školske imovine. Planirana je i izgradnja ljetne učionice, čija ideja je da se tabla i kreda zamjene razgovorom nastavnika sa djecom", kaže Jegdić i dodaje da postoje planovi da se podovi dvorišta oslikaju edukativnim igricama, namjenjenih đacima nižih razreda.

Na ovaj svečani dan obnоvljeno je izdavanje školskog časopisa "Zmaj" čiji zadnji broj je odštampan prije 14 godina.

181206 zmaj

Osnovna škola Jovan Jovanović Zmaj u ovoj školskoj godini ima 115 zaposlenih u 1.101 učenika sa područnim odjeljenjima.

Po uzoru na napredne školske ustanove u svijetu, ove godine su formirani timovi koji imaju za cilj unaprijeđenje rada i kvaliteta nastavnog procesa, a sve u interesu učenika. Formirano je 19 timova, a neki od njih su: tim za napredne učenike, čuvari tradicije, inkluzivno obrazovanje, muzički, likovni, literarni, sportski, saobraćajni, tim za organizacije kulturnih djelatnosti i drugi.