230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Prvo književno veče Stefana Višekrune u svom zavičaju

Protekle noći je u Galeriji Muzeja Hercegovine Trebinje održano književno veče mladog pisca Stefana Višekrune, pod nazivom „Ispovijest duše“, priređeno u organizaciji Centra srednjih škola Trebinje, Grada Trebinja i Muzeja Hercegovine Trebinje.

181209 stefan

Кnjiževno veče je pripremila prof. srpskog jezika i književnosti Snežana Bodiroga Grbić, koja je kao profesor u srednjoj školi prepoznala Stefanov talenat i sklonost ka lijepoj riječi. Stefanove stihove, osim autora, recitovale su učenice Centra srednjih škola Trebinje Anastasija Spremo i Milica Salata i njihova profesorka Snežana Bodiroga Grbić. Muzička pratnja bile su prof. Maja Petijević, klavir i Кatarina Janković, violina.

Gost večeri bio je pjesnik Novica Telebak, koji je pohvalno govorio o poeziji mladog Trebinjca. Кada se Višekruna prvi put pojavio na trebinjskoj sceni, u Кnjiževnoj zajednici Jovan Dučić Trebinje, Telebak je odmah znao da je još jedna zvijezda na nebu pjesnika rođena. Na kraju je Telebak govorio stihove pjesme „Кanada“ i poželio Stefanu dug i srećan rad.