230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Članovi Aktiva DDK sredstava informisanja darovali krv

Zaposleni u lokalnim medijima, članovi Aktiva sredstava javnog informisanja danas su se odazvali akciji dobrovoljnog darivanja krvi za potrebe Zavoda za transfuziju našeg grada.

181210 mediji dali krv

"Aktiv DDK sredstava informisanja, kao jedini na prostoru Republike Srpske, postoji od 2011. godine i broji 28 članova, ove godine organizovao je dvije akcije darivanja krvi, što nije bio slučaj prethodnih godina. Aktiv se iz godine u godinu širi, a raduje i činjenica da su se današnjoj akciji priključila dva nova člana koji su po prvi put darivali dragocjenu tečnost", istakao je za Lokoportal rukovodilac aktiva Božidar Stajčić.

Dobrovoljne davaoce iz svojih redova su imali RTRS, Radio Trebinje, Padrino radio, Lokoportal i Kulturni centar.

Miljan Ratković, fotoreporter Lokoportala kaže da smo kao grad prepoznatljivi po humanosti i da medijski radnici u tome ne zaostaju.

U 54. ovogodišnjoj akciji prikupljeno je 8 jedinica krvi, od 11 prijavljenih kandidata.

"Koristim ovu priliku da se zahvalim svim članovima aktiva Sredstava javnog informisanja na današnjem daru, kao i na sveukupnoj promociji aktivnosti Zavoda za transfuzijsku medicinu grada Trebinja, koja ima veliki značaj. Navikli smo u zadnjih petnaestak godina da nam svaka godina bude uspješnija u odnosu na prethodnu, pa će po svemu sudeći tako biti i u ovoj godini. Mnogo važnije je da smo mi naš cilj ispunili, a to je dovoljan broj jedinica krvi za liječenje naših pacijenata, te da možemo uvijek na brz i efikasan način da reagujemo na zahtjeve za transfuzijom krvi. U ovoj godini prikupljeno je 2.151 jedinica krvi", rekao je za Lokoportal prim. dr Dragan Šarenac načelnik Zavoda za transfuzijsku medicinu Trebinja.

Do kraja godine biće organizovane još tri akcije dobrovoljnog darivanja dragocjene tečnosti, a prva je 13. decembra kada će krv darivati pripadnici Aktiva DDK HET,  zatim će 17.12. krv dati radnici Novoteksa, te 22.12. zaposleni u IAT.