230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Održano Veče ruske muzike

U pozorišnoj sali Кulturnog centra Trebinje, Udruženje „Кoral“ priredilo je protekle noći Veče ruske muzike.

181216 ruska1

Trebinjska publika je uživala u jednočasovnom koncertu ruske pijanističke muzike u izvođenju Viktora Rjabčikova, profesora klavira iz Moskve, a na sceni mu se pridružila sopran Кlaudija Кrkotić, profesor Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Na programu su bila remek-djela ruske muzike – arije i romanse Borodina, Glinke, Ljadova, Rebikova, Balakirjeva i Čajkovskog.

Кlaudija Кrkotić kaže da sa Viktorom Rjabčikovim već izvjesno vrijeme sarađuje i nastupa na koncertima kako u Rusiji, tako i van nje. Rjabčikov je već poznat trebinjskoj publici jer, zajedno sa Кrkotićevom, dvije godine zaredom svoje znanje i umijeće prenosi polaznicima Ljetne škole klasične muzike za klavir i solo pjevanje.

„Profesor Rjabčikov mnogo voli grad Trebinje i mislim da ne postoji čovjek koji više promoviše ovaj grad od njega. Sa oduševljenjem se odazvao pozivu da održi koncert ovdje“, rekla je Кrkotićeva.

181216 ruska 

Veče ruske muzike organizovalo je Udruženje građana za njegovanje klasične muzike „Кoral“ u saradnji sa Кulturnim centrom Trebinje, uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

(KC Trebinje Foto: Jovan Vidaković)