230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Leo u drami do pobjede protiv Maglaja

Rukometaši trebinjskog Leotara zasluženo su slavili  28:23 u utakmici 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometaše.

181216 rukomet

U bitnim trenutcima utakmice, kada se lomio rezultat, rukometaši Leotara su pokazali neosporan kvalitet, a zasigurno se može reći da su odigrali najbolje baš onda kad je to trebalo i to se može smatrati ključnim u sinošnjoj utakmici. Ovo je ujedno i prva pobjeda novoizabranog trenera Darka Tavrića.

Igračka širina koju je Tavrić  sinoć imao u svojoj ekipi je presudila, u ključnim trenucima imao je igrače koji su mogli dati i odigrati ono što se od njih očekivalo i protiv toga gosti nisu imali rješenje.

Najraspoloženiji u Leotaru je bio Aleksandar Glenžda koji je 7 puta tresao mrežu gostiju, a među zaslužnijima za pobjedu je golman Luka Radović, koji je nakon meča dobio plavi karton, odnosno disciplinsku kaznu, što će biti hendikep za Leotar u nastavku prvenstva. Stručni štab ipak ne treba puno da brine, jer imaju savršenu zamjenu na golu u vidu Veselina Savovića koji je u prethodnoj sezoni imao veoma visok procenat odbrana.

Susret između Leotara i Maglaja počeo je sa zakašnjenjem od dva sata zbog problema sa dolaskom gostujuće ekipe u Trebinje. 

Leotar sa skorom 8/4 i 24 poena zauzima 3 poziciju na tabeli.

Rukometaše u srijedu očekuje posljednji ovojesenji premijerligaški meč u kojem se sastaje sa Konjuhom iz Živinica, dok će zadnji meč u ovoj godini odigrati u subotu u Ljubuškom protiv Izviđača u okviru Kupa BiH.

 RK LEOTAR - RK MAGLAJ 28:23 (14:13)

SD "Miloš Mrdić" Gledalaca 200. Sudije: Begić, Knezović. 

Leotar: Savović, Draganić 6, Bojović, Milićević 3, Milojević, Tasovac, Mićić, Ninković, Radović, Srdanović, Jovanović 4, Ratković, Uljarević 3, Janković 5, Glendža 7, Ražnatović. Trener: Darko Tavrić.

Maglaj: Mehinagić 3, Bašić 2, Malbašić, A. Bajrić, Kendić 2, Memišević 3, Mutapčić, Šarenac 9, Kahriman, Ridžal 1, Barjaktarević 1, Čanić, Džambegović, Hasić, Kadrić 2, Kujrić. Trener: Ermin Bajrić.