230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Predstavljena strategija Rukometnog kluba Leotar

Večeras je u prostorijama Rukometnog kluba Leotar održana konferencija za novinare, a tema je bila predstavljanje rada kluba u budućnosti, te najava predstojećih mečeva u Kupu i Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

190124 pres rukomet

Prisutnim su se obratili šef stručnog štaba Darko Tavrić, kapiten Milimir Ninković i Slavko Bekan član Upravnog odbora RK Leotar.

"Što se tiče Prvenstva BiH cilj nam je plasman u plejof, dok nam je na duge staze cilj stvaranje stabilnog premijerligaša, a pored rezultata seniora planiramo da omasovimo klub, te veliku pažnju posvećujemo mladim rukometnim talentima. Kao što znate naša djeca ne plaćaju članarinu, a raspolažemo sa kvalitetnim trenerskim kadrom koji radi sa mladim nadama trebinjskog rukometa" rekao je Slavko Bekan u svom obraćanju. On je ovom prilikom istakao važnost škole rukometa, te se zahvalio na podršci Gradu Trebinju i Sportskom društvu Leotar, te uz riječi hvale pozdravio bivšeg trenera Milana Simonovića, koji je dao veliki doprinos plasmanu Leotara u Premijer ligu, kao i u odabiru sjajnog igračkog kadra koji bilježi zavidne rezultate.

"Primarna stvar nam je trenutno revanš utakmica 1/8 finala Kupa Bosne i Hercegovine, koja se igra u subotu protiv državnog prvaka "Izviđača". Smatram da će prva ovogodišnja utakmica donijeti veliki spektakl za sve ljubitelje rukometa. U gostima smo odigrali odlično, izgubili sa minimalnom razlikom, a u Trebinju uz pomoć publike mislim da možemo i do iznenađenja. Pozivam sve ljubitelje rukometa i sporta da dođu u što većem broju da nas podrže u borbi do konačne pobjede i prolaza dalje", navodi trener Leotara Darko Tavrić.

Novi trener Leotara u subotu neće moći da računa na dva najbolja strijelca kluba Milojevića i Glendžu, koji su nažalost zbog povreda van stroja. 

"Povrede su sastavni dio igre, a ovo je jedna prilika da napravimo nešto čemu ja težim od kada sam došao u klub, a to je da napravimo jedan kvalitetan tim. Ne želim da zavisim od pojedinaca, pa ćemo odgovarajućom taktikom pokušati da nadomjestimo sve nedostatke", dodaje Tavrić.

"Treniramo predano i naporno, u meč u subotu ulazimo bez većeg respekta prema protivniku, kao i u prvom susretu kada smo vidjeli da možemo da se nosimo sa jednim učesnikom SEHA lige. Naravno kao i do sada daćemo sve od sebe da ostvarimo pobjedu za prolazak dalje u Kup takmičenju. Pozivam naše vjerne navijače da nam i ovog puta budu podrška", kaže Milimir Ninković popularni "Mige", veliki miljenik trebinjske rukometne publike.

Večeras su najavljena i određena pojačanja na bekovskim pozicijama, a čemu će biti više govora u narednom periodu.

Revanš meč protiv "Izviđača" je na programu u subotu u 17 časova u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić".