230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Održana 5. Slaninijada - Izabrana najbolja trebinjska slanina

U organizaciji Odreda izviđača Trebinje i Eko kampa Ušće protekle noći održana je "Slaninijada 2019" - takmičenje u najboljoj domaćoj slanini, koja se po peti put priređuje u izviđačkom domu u selu Tuli nadomak Trebinja.

190126 slaninijada

Trbinjska Slaninijada iz godine u godinu bilježi sve veći broj učesnika, koji su sa velikom pažnjom svoje mesne prerađevine specijalno pripremali za ovu priliku.

Slaninijada je imala i međunarodni karakter, jer su skup uljepšali prijatelji iz Srbije iz Crne Gore.

Od predatih 20 uzoraka birane su najbolje slanine. Stručni žiri na čelu sa predsjednikom Draganom Pavićevićem je imao težak zadatak da izabere najbolju slaninu. 

Najbolju slaninu je proizveo je Boro Miliša, koji je dobio diplomu za Zlatnu slaninu vreću mekinja i čizme. Druga nagrada i diploma za Srebrenu slaninu pripala je Vladu Guroviću, dok je treću nagradu i diplomu za Bronzanu slaninu osvojila je Maja Mrkajić. Svi ostali učesnici dobili su diplome za zamalo bronzanu medalju. Najboljim "slaninarima“ dodeljene su tradiconalne nagrade, koje je u ime organizatora uručio je predsjednik žirija, koji se ovom prilikom zahvalio svim učesnicima, te čestitao na uspješnoj organizaciji.

Organizacija je kao i do sada bila na najvećem nivou, a dobra zabava uz muziku i druženje do kasnih sati je ono što ostaje u pamćenju svih, u isčekivanju naredne Slaninijade 2020. godine.