230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Tijana primila nagradu za najbolju odbojkašicu Evrope za 2018. godinu

Hercegovačka bombraderka, najbolja svjetska odbojkašica, reprezentativka Srbije Tijana Bošković svoju karijeru nastavlja zacrtanim putem, a pri tome besprijekorno radi ono što najbolje zna.

190205 tijanab

Pošto nije bila u mogućnosti da u novembru mjesecu prošle godine prisustvuje Gala ceremoniji dodjele nagrada u Budimpešti, mladoj Bilećanki je danas potpredsjednik CEV-a Özkan Mutlugil, ispred Evropske odbojkaške konfederacije, uručio nagradu koja joj i pripada. Dvadesetjednogodišnja Tijana je drugi put za redom proglašena najboljom ženskom odbojkašicom Evrope čime je potvrdila dominaciju u ovom sportu. Njen sadašnji tim Ezačibaši u kojem igra od sezone 2015/2016 ima sjajan skor od 18 uzastopnih pobjeda u državnom Prvenstvu, za šta je ponajviše zaslužna upravo Tijana, koja ima prosjek od 20 poena po meču.

Da podsjetimo, Tijana je u večeri dodjele preko video linka poslala poruku u kojoj je izjavila:

"Nažalost ni ovaj put nisam u mogućnosti da budem sa vama. Veoma sam ponosna na ovu nagradu koja dolazi drugi put za redom. Htjela bi da se zahvalim mojim saigračicama, porodici, treneru, Odbojkaškoj federaciji, klubu, kao i brojnim navijačima koji su mi bili ogromna podrška sve ove godine bez kojih ne bi bila gdje sam sada. Osjećaj je sjajan, a ova nagrada će mi biti dodatna motivacija da i ubuduće postižem dobre rezultate".