230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Edukativne radionice za djecu - Osnovci i sredjnoškolci dobrodošli u Muzej Hercegovine

U subotu 16. februara u 11 časova u Muzeju Hercegovine u Trebinju održaće se prva u nizu, redovnih, edukativnih radionica za djecu školskog uzrasta. 

190213 muzej radionica

Lijepe vijesti, simbolično, stići će nam iz jedine rekonstruisane Golubarske poštanske stanice u Bosni i Hercegovini, a koja se nalazi u okviru kompleksu Muzeja Hercegovine u Trebinju. Ova građevina, sudeći po planovima Кastela u Trebinju sa kraja 19. vijeka, ali i carskim spisima Austrougarske monarhije, ukazuju na to da je već 1890. godine u Trebinju postojala Golubarska poštanska stanica - К. u. К. Brieftauben Station.

Pored brojnih zanimljivosti koje će saznati o načinima na koje su naši preci slali pisma i poruke, kako su važne vijesti stizale do udaljenih krajeva, učesnici radionice pod nazivom "Golubarska pošta, stanica Trebinje", imaće priliku i sami da prave pisma poput onih koja su raznosili golubovi pismonoše, da crtaju razglednice po motivima starog Trebinja, ali i da svoje znanje pokažu u brzopoteznom kvizu.

Radionicu vode kustos MA Tamara Rajković i kustosi pripravnici Stanka Jokanović i Simo Radić.

Molimo sve zainteresovane učenike da se za radionicu prijave na broj telefona 059/271-060, kontakt osobe su Tamara Rajković i Stanka Jokanović, na e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili putem Facebook stranice Muzeja Hercegovine u Trebinju.