230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Aleksandar Hadži - Đorđević održao koncert u Trebinju

Sinoć je u Muzeju Hercegovine održan koncert profesora gitare Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu Aleksandra Hadži - Đorđevića.

190214 hadzi

Za vrijeme jednočasovnog programa publika je mogla da uživa u muzici kompozitora koji su stvarali od 17. vijeka do danas.

Izvođene su kompozicije J.A. Logy "Ouverture", S.L. Weiss " Tombeau Sur La Mort De M. Compte De Logy ", J.К. Mertz " An Malvina" Unruhe ", " Romanze ", W.Walton " Five Bagatelles I Allegro, II Lento, III Alla Cubana , IV , V Con Slancio, Š. Rak " Homage to Francisco Tarrega " i I. Albeniz " Cordoba ". Umjetnik je odsvirao i kompoziciju svog profesora Š. Raka "Homage to Francisco Tarrega".

"Кad sviram kompozicije drugih autora moram se oslanjati na notni tekst, ali u ovom slučaju lično poznajem kompozitora, razgovarao sam sa njim o izvođenju kompozicije, izvorima i u nekim malim sitnicama promenio sam nešto", istakao je Đorđević.

190214 hadzi1
Aleksandar Hadži-Đorđević se školovao na Muzičkoj akademiji u Pragu u klasi profesora Šćepana Raka i Martina Mislivečeka.

Ovo je jedan od koncerata koji prethode umjetnikovoj američkoj turneji, koja će početi u martu.