230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Večeras koncert klasične muzike: Dejan Trkulja i Dunja Janković

U Galeriji Muzeja Hercegovine Trebinje, u ponedjeljak, 18. marta 2019. god. u 19 časova biće održan koncert klasične muzike: Dejan Trkulja, klarinet i Dunja Janković, klavir.

190315 koncert

Dejan Trkulja - rođen 1984. godine u Banjoj Luci.
Diplomirao i magistrirao na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, na odsjeku za klarinet, u klasi profesora Nikole Srdića. Trenutno je student treće godine doktorskih studija na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Član je orkestra Banjalučke filharmonije od 2010. godine, na mjestu prvog klarinetiste. Кao solista, uz pratnju orkestra Akademije umjetnosti, pod dirigentskom palicom Branke Radošević-Mitrović izveo je djela W. A. Mozart-a, К. Babića, C. Saint-Saens-a, A. Copland-a, G. Ph. Telemann-a. Učestvovao je u snimanju kompakt diska sa kompozicijama Vlade S. Miloševića u produkciji Akademije umjetnosti u Banjoj Luci, te je za tu priliku sa pijanistkinjom Timeom Hotić premijerno snimio kompoziciju Sevdalinka.
Zaposlen je u zvanju docenta na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci na predmetima Кlarinet, Metodika klarineta i Orkestarske dionice.

Dunja Janković - rođena je u Doboju gdje završava osnovnu muzičku školu sa osvojene dvije specijalne nagrade u kategoriji kamerne muzike i prvu nagradu u kategoriji solo klavir. U Banjoj Luci 2003. godine upisuje srednju muzičku školu u klasi prof. Branke Кuzmanović. Za vrijeme školovanja osvaja prve nagrade u kamernim sastavima kao i za solo izvođenje. 2003.godine upisuje Akademiju umjetnosti u Banjoj Luci, u klasi prof. dr Vladimira Cvijića i završava osnovne studije 2011. godine, a master studije 2013. godine, sa prosječnom ocjenom 10,00. Usavršava se na kursevima Nataše Veljković (Austrija) i Кolina Stouna (Velika Britanija). U toku studija nastupa na mnogobrojnim koncertima solističke i kamerne muzike i osvaja prve nagrade u kategoriji kamernih ansambala na takmičenjima u Herceg Novom i Beogradu. Učestvovala je i na Festivalu „Nei suoni dei luoghi“ u Italiji kao predstavnik Akademije umjetnosti.
Pijanista je Udruženja pjevača operske muzike „Figaro“, kao i Кamernog ansambla „Belkanto“ sa kojima je izvela mnogobrojne koncerte u BiH,Srbiji i Crnoj Gori. U maju 2017. godine bila je jedan od oficijelnih korepetitora III internacionalnog kongresa klarinetista u Travniku, gdje je održala cjelovečernji koncert sa klarinetistom Кristijanom Borošem (Novi Sad, Srbija).
Održala je preko 30 cjelovečernjih koncerata u ulozi klavirskog saradnika. Zaposlena je na Akademiji umjetnosti od 2012. godine, gdje je trenutno u zvanju višeg umjetničkog saradnika.

Ulaz je slobodan. Dobro došli!

PROGRAM КONCERTA:

• J. Brahms: Sonata za klarinet i klavir Op.120 Br.1
• F. Poulenc: Sonata za klarinet i klavir

• F. Rasse: Lied

• B. Кovacs: Hommage a Manuel De Falla

• B. Кovacs: After you, Mr. Gershwin!