230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Može i ovako – utakmica Pionirske lige RS pred više od 250 gledalaca!

Nije greška u naslovu, dobro ste pročitali… Danas je utakmica 5. kola drugog kruga Pionirske lige R. Srpske na tribine ljubinjske dvorane ”Borovik” privukla nestvarnih 250 gledalaca, možda čak i nešto više.

190324 ljubinje

Susret komšijskih klubova, OК ”Ljubinje – Bankom” i ŽOК ”Leotar” iz Trebinja odigran je u već pomalo zaboravljenom ambijentu kultne odbojkaške dvorane, na čiji su parket svojevremeno izlazile i najveće ekipe bivše nam a i sadašnje države.

Lijep proljetni dan, velika rezultatska važnost utakmice za najmlađe selekcije ova dva hercegovačka kluba, blizina Trebinja, sve su to razlozi da se okupi ovako veliki broj publike. Nemalu podršku imale su i gostujuće igračice, po slobodnoj procjeni na tribinama ”Borovika” bilo je 50-ak Trebinjaca i Trebinjki koji su svojski podržavali svoje mlade ljubimice.

Domaća publika kao nekada, od prvog do zadnjeg poena, pružala je nesebičnu pomoć i vodila svoj tim kroz utakmicu. Pomalo nostalgično, redovni pratioci odbojkaških dešavanja u Ljubinju prisjetili su se sjajnih odbojkaških predstava koje su se odigravale u uzavreloj atmosferi, ali u većim rangovima takmičenja, od Prve lige bivše Jugoslavije, preko Prve lige RS pa do Premijer lige BiH. Ipak, sve to se u dobroj mjeri izgubilo poslednjih sezona, pa pomalo u šali, a više u zbilji možemo zaključiti da je tribine ”Borovika” nakon dužeg vremena napunila pionirska selekcija trebinjskog ŽOК ”Leotar”. 

190324 odbojkaa

Iako je to najmanje važno poslije svega viđenog danas u Ljubinju, treba pomenuti da je domaća ekipa ostvarila maksimalan trijumf, i time došla na korak od plasmana na završni turnir za pionirskog prvaka R. Srpske. Ipak, konačna odluka o putniku na završni turnir pašće u poslednjem kolu narednog vikenda.

Treba pomenuti da je u sličnom ambijentu odigrano i nekoliko utakmica u Trebinju, Doboju… Sistem takmičenja u Pionirskoj ligi ove sezone predstavlja pun pogodak, kako za mlade igračice tako i za sve ljubitelje odbojke. (Izvor: Odbojkaški savez RS)