230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Uspješno organizovan Međunarodni festival mini rukometa

U organizaciji ŽRK Leotara danas je uspješno organizovan Međunarodni festival mini rukometa.

190421 zrk

Učesnici su bili: RK Maestral Herceg Novi U-12 i U-10, ŽRK Leotar, ŽRK Feniks Podgorica i RK Leotar.
Igralo se po principu svak sa svakim 2 x 10 minuta.

Konačan plasman;

  1. Maestral U 12
  2. Feniks
  3. Maestral U 10
  4. ŽRK Leotar
  5. RK Leotar

Učestvovalo je uzelo preko osamdeset malih rukometašica i rukometaša. Turnir je organizovan prema najmodernijim trendovima u svijetu rukometa sa ciljem animiranja djece u najmlađim uzrasnim kategorijama za proaktivno bavljenje sportom a posebno rukometom što je do sada bilo moguće tek nakon 15 - 16 godina.
Na kraju turnira organizator je dodjelio diplome svim klubovima učesnicima i najistaknutijim pojedincima. Posebno treba istaći da su se gosti iskreno zahvalili na gostoprimstvu uz već tradicionalno dobroj organizaciji ŽRK Leotara kao jednog od najprepoznatljivijih promotera rukometa u regiji, nakon čega su uslijedili i zvanični pozivi na učešće na manifestacijama koje organizuju gostujući klubovi.

ŽRK Leotar je juče učestvovao na tradicionalnom Međunarodnom Uskršnjem turniru u Mostaru u organizaciji ŽRK Katarine iz Mostara. Na ovom revijalnom turniru za juniorki uzrast učestvovalo je pet ekipa. Osim domaće Katarine i Leotara svoje rukometno umjeće prikazale su još ekipe Zrinjskog iz Mostara, Delminijuma iz Livna i Reprezentacija Srednjebosanskog kantona. U pet lijepih rukometnih predstava svoje znanje je prikazalo oko 100 djevojaka, a nagrađivane su podjednako sve ekipe i pojedinci. Od Leotarovih igračica posebno priznanje dobila je Ivana Kisin kao najperspektivniji mladi golman na turniru.

190421 zrkleo