230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Noć knjige ispunila svoju svrhu

Povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava protekle noći je upriličena četvrta po redu "Noć knjige" u Svetosavskoj ulici u Trebinju, pod pokroviteljstvom Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva RS.

190424 nocknjige

Ove noći se govorilo o čaroliji stvaranja i radosti čitanja knjiga, a uz povoljnosti kupovine ljubitelji literaturnih djela su mogli doći do brojnih izdanja beletristike i stručnih knjiga, a za svako kupljeno izdanje "Knjige Petra Kočića" poklonjena je i knjiga akademika Staniše Tutnjevića "Pretvaranje Petra Kočića".

Opušteno i neslužbeno druženje uz sokove i grickalice, razgovor o književnim likovima, knjigama i stripovima, i na kraju krajeva zadovoljni učenički smijeh jasan su pokazatelj da je ova večer ispunila svoju svrhu.

 Obilježavajući svjetski dan knjige i autorskih prava UNESCO želi svakoga, a posebno mlade, podstaći na čitanje te promociju i zaštitu intelektualnog vlasništva. Cilj obilježavanja dana/noći knjige jeste afirmacija čitanja knjige u njenim tradicionalnim i modernim oblicima.